Együttműködést írt alá a MÁV és a BSZC

2024. április 18. 18:03 | Bere Mátyás

Április 18-án, a logisztika napja alkalmából, az ipar és oktatás közti szorosabb együttműködés érdekében tartottak konferenciát a BSZC központi épületében. A nap folyamán a MÁV-Szolgáltató Központ Zrt. és a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Technikum együttműködési megállapodást kötött, amely révén új szakágak jelennek meg az iskolákban.

A Magyar Logisztikai Egyesület elnöke, dr. Doór Zoltán elmondta, hogy a szakmai konferencia a logisztika napja alkalmából jött létre, az alkalmon nagy cégek képviseltették magukat. Az elnök a logisztika jelenlegi helyzetéről és jövőjéről értekezett a nap folyamán.

– Magyarország egy logisztikai forradalom előtt áll most, és ennek a körülményeit vitatjuk meg az előadásokon keresztül – mondta az elnök.

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

Szarvas Péter polgármester nyitóbeszédében a város logisztikai múltjáról és korábbi innovációkról is értekezett, kiemelte a jelenlegi projekteket is, mint például a gyorsforgalmi utak építését és a reptérfejlesztést.

– A csabai reptér fejlesztése napirenden van a magyar kormány előtt, erről kormányhatározat is van – mondta.

A konferenciát követően dr. Bada János, a MÁV-Szolgáltató Központ Zrt. vezérigazgatója, Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója, valamint Malatyinszki Péter, a BSZC Kemény Gábor Technikum igazgatója aláírták a megállapodást a MÁV és az iskola együttműködéséről.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

– Ezzel a keretszerződéssel kaput nyitunk a két intézmény között. Együttműködésünk már körvonalazódott, a gyakorlati képzéstől az új szakok elindításáig sok innovatív újítás is részét képezi – fogalmazott Mucsi Balázs. Kiemelte, hogy az iskola a jövőre készíti fel a diákokat, és nem a múlt tudását kívánják átadni az intézményben.

A MÁV-Szolgáltató Központ Zrt. vezérigazgatója dr. Bada János felhívta a figyelmet arra, hogy a helyben megszerzett tudás erőt biztosít Békés vármegyének, majd Baross Gábor szavaival zárta az aláíráshoz kötődő gondolatait.

– Minden ember annyit ér, amennyit a köz javára tesz. Azt gondolom, hogy ez a megállapodás a köz javát fogja szolgálni, mindannyiunk megelégedésére, és a térség fejlesztésére.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

További programok »

FEL