Egy barkácsáruház készített tanraktárat a Kemény Gábor technikumban

2022. október 28. 16:57 | Hidvégi Dávid

Új tanraktárat kapott a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikuma. A gyakorlati oktatást segítő fejlesztést egy hazai barkácsáruházlánc támogatta.

A 13 négyzetméteres raktárban korábban leselejtezett eszközöket tároltak. Az iskola vezetése a termet szerette volna hasznosítani, így felkért egy barkácsáruházat arra, hogy segítsen összeállítani egy tanraktárat.

– A cég jobban ismeri, hogy mi kell ma egy áruházi dolgozónak. Olyannyira jól sikerült az egyeztetés, hogy nem csak anyagot adtak, hanem konkrétan ők tervezték és rendezték be a helyiséget. Nagy odafigyeléssel sikerült egy olyan raktárat létrehoznunk, ahol körülbelül száz tanuló juthat a legjobb tudáshoz – emelte ki Malatyinszki Péter, a BSZC Kemény Gábor Technikum intézményvezetője.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója hangsúlyozta: attól is jó egy iskola, hogy milyen kapcsolatot ápol a felsőoktatási intézményekkel és a munkáltatókkal. Mucsi Balázs hozzátette: a BSZC az utóbbi időszakban egyre több együttműködési megállapodást köt.

– Azt a professzionalizmust, amivel a cég a mindennapjait éli, behozzák a szakképzési centrum falai közé. Egyik oldalról a tanraktárat nagyon szépen, közös erővel alakították, így a diákoknak megfelelő környezetben van lehetőségük elsajátítani a tudást. A másik pedig az, kérik is tőlünk a vállalkozások, hogy napra kész tudást adjunk – mondta Mucsi Balázs.

A cég örömmel állt be a kezdeményezés mögé, hiszen az új szakképzési törvény kialakításában is szerepet vállalt.

– A jövőnk érdekében fontos, hogy olyan kapcsolatokat építsünk fel, ahol szakképzésben jelenlévő diákok a későbbiekben a munkavállalóink lehetnek. Éppen ezért, ez valahol egy természetes módja a kapcsolatépítésnek, amihez kellett egy agilis iskola és egy olyan iskolaigazgató, aki megtalálja és proaktívan felfedezi ezeket a kapcsolatokat – mondta Márton Katalin, a Praktiker HR-vezetője.

A térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a tanraktár létrehozása segíti a logisztikát tanuló diákokat a szállítmányozási, a raktározási, és a leltározási folyamatok gyakorlati megértésében, hiszen a cég úgy alakította ki a polcokat, mintha azok egy valódi áruházban lennének.

– Ennél sokkal többről van azért szó, hiszen a Békéscsabai Szakképzési Centrum és egy Békéscsabán jelenlévő nagy kereskedelmi cég korábbi együttműködésének egy újabb eleme ez a tanraktár. Abban bízhatunk, hogy azok a diákok, akik itt végeznek, olyan tudással lesznek majd felvértezve, amelynek köszönhetően a munkaerőpiacon megállják a helyüket, akár a Praktikernél, akár máshol – fogalmazott Herczeg Tamás.

További programok »

Itthon

2023-ban is keres kiképezhető kutyákat a NAV

Ismét vásárol olyan kutyákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelyek szakszerű kiképzés után szolgálatba állhatnak. Ezúttal kereső- és járőrkutyákra is szüksége van a szervezetnek. 10 hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra.
2023. január 30. 18:20
FEL