Szállítmányozó képzés indul a Békéscsabai Szakképzési Centrumban

2022. augusztus 4. 14:17 | Vincze Attila

Újabb együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a Békéscsabai Szakképzési Centrum, az intézmény ezúttal a Magyar Szállítmányozók Szövetségével kötött partnerséget. A közös munka célja a hazai szállítmányozási oktatás és felnőttképzés újraindítása, valamint a képzési színvonal emelése.

A megállapodásról tartott tájékoztatón a Magyar Szállítmányozók Szövetségének elnöke elmondta: amióta megszűnt tavaly az OKJ-s képzés, azon dolgoztak, hogy a szakma utánpótlására létrehozzanak egy saját szállítmányozó képzést, ebben pedig partnerre leltek a Békéscsabai Szakképzési Centrumban. Lányi Márton szerint az együttműködés által az itt végzettek később akár helyben is tudnak majd érvényesülni.

– Amikor a BSZC-nél elkezdődik a szállítmányozók képzése, akkor bizony elképzelhető lesz az, hogy a mi tagvállalataink irodákat nyitnak majd Békéscsabán, így helyben kialakítva egy komoly logisztikai képességet, ami mint láttuk a járvány során, nagyon nagy jelentőséget kapott és várhatóan nem csökken majd – fogalmazott.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikumának igazgatója kiemelte, hogy a szállítmányozó szakképesítés jól beleillik az iskola ágazati képzésébe. Malatyinszki Péter hangsúlyozta, hogy az országban gyakorlatilag elsőként indítják el ezt a szakképesítést.

– A Magyar Szállítmányozók Szövetsége mindenben segíteni fogja az iskolánkat, hogy a lehető legmagasabb szinten tudjuk oktatni a szállítmányozó szakképesítést, például jegyzetet, könyvet, oktatói továbbképzést fognak biztosítani, illetve a szövetség céges kapcsolati hálója is rendelkezésre áll majd, ami alapján már ebben a képzésben tanuló diákok közvetlenül találkozhatnak adott esetben a jövőbeli munkáltatójukkal – részletezte.

Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója arról beszélt, hogy reményeik szerint a képzés által még többen mennek tovább az intézményből a felsőoktatásba, ehhez pedig az együttműködés kiváló szakmai alapot jelent.

– Azt szerettük volna, hogy egy olyan szakmai szervezet is mellénk álljon, amely a legjobb, a legnagyobb, amely a legtöbb vállalkozást képviseli, illetve a valós életből meríti a tapasztalatát, tudását, és ezt a tudást behozza az intézménybe – mondta. 

Az eseményen elhangzott, hogy az új képzés nemcsak a hagyományos iskolarendszerben tanuló diákok számára, hanem a felnőttek részére is elérhető lesz majd.

További programok »

Itthon

FEL