Új szintre emelte együttműködését a Magyar Logisztikai Egyesület és a BSZC

2023. október 3. 16:07 | Hidvégi Dávid

Új szintre emelte együttműködését a Magyar Logisztikai Egyesület és a Békéscsabai Szakképzési Centrum. Az együttműködés célja, hogy minél jobb logisztikai szakembereket neveljenek ki az ország, azon belül elsősorban a Békés vármegyei régió számára.

A Magyar Logisztikai Egyesület és a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikuma már az elmúlt egy évben is együttműködött egymással, amelynek részeként a diákok budapesti szakmai eseményeken vehettek részt, és különféle logisztikai központokat látogathattak meg az országban – kezdte köszöntőjében a BSZC főigazgatója. Mucsi Balázs kiemelte: céljuk az, hogy aki Békés vármegyében logisztikát szeretne tanulni, az a békéscsabai intézményt válassza. Hangoztatta: szeretnék hazánk utánpótlás-igényét kiszolgálni és minden diák számára megfelelő utat mutatni.

– A partnerünktől olyan információkat kapnak az oktatóink, amit továbbadhatnak diákoknak. Szeretnénk olyan szakmai szervezetekkel együttműködni, amelyek értéket teremtve behozzák a szakmaiságot középiskoláinkba. A technikum kitűnő út és felkészítési pálya a felsőoktatásba, például a Gál Ferenc Egyetem műszaki menedzser szakára – fogalmazott.

A Kemény Gábor Technikum igazgatója elmondta: fő céljuk, hogy a diákjaik a képzés elvégzését követően elhelyezkedjenek a munkaerő-piacon, ugyanakkor a továbbtanulásukat is támogatják. Malatyinszki Péter hozzátette: úgy tapasztalják a logisztikai, valamint a közlekedésüzemvitel-ellátó technikus képzés egyre népszerűbb a diákok körében.

– Szeretnénk intézményünk szakmai szolgáltatásait bővíteni, hogy a diákok ne csak az órán tanulják meg a szakmát, hanem legyen lehetőségük olyan helyekre elmenni, ahol ezt a gyakorlatban végzik. A diákok nemrég ellátogathattak a szakma egyik csúcsát jelképező helyre, a Budapesti Közlekedési Központ forgalomirányítási központjába, ahol megtapasztalhatták a főváros közlekedés-irányítását – mondta.

 

 

A Magyar Logisztikai Egyesület elnöke hangsúlyozta: céljuk az ország versenyképességének és fenntartható fejlődésének erősítése az új ismereteken és azok alkalmazásán alapuló tudásbázis létrehozásával, annak széles körű megosztásával.

– Budapest, beleértve az M0-ás környékét, hamarosan megtelik, ezért az ország más részeiben is jelentős logisztikai fejlesztések vannak, illetve olyan gyártó tevékenységek, amelyekben szerepet vállal a logisztika. A logisztikusokra az ország minden részén szükség lesz, ezért a vidéki partnerekkel is együtt kell működnünk – zárta gondolatát Doór Zoltán.

A Gál Ferenc Egyetem dékánja ismertette: 2006 óta van náluk műszaki menedzser képzés, amelynek része a logisztika. Árpási Zoltán hozzátette: idén hatvanan jelentkeztek erre a szakra.

– A stratégiai terv, hogy olyan életpályát vetítsünk előre az itt élő fiataloknak, hogy a középfokú tanulmányaik után a felsőoktatásba lépve is Békéscsabán találják meg a számításaikat. A szakmai partnerségeink pedig azt biztosítják, hogy diploma megszerzése után itthon találjanak munkát maguknak – emelte ki.

Az együttműködő felek közös célként tűzték ki a magyarországi logisztikai oktatás és felnőttképzés szakmai színvonalának emelését, továbbá a diákok szakmai támogatását és a gyakorlati helyek megtalálásában való segítséget.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Szemléletformálás – játékosan oktatnak környezetvédelemre Békéscsabán

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a Föld napja alkalmából egy saját készítésű társasjátékon keresztül mutatta meg a gyerekeknek a környezetvédelem rejtelmeit április 22-én. A Körösök Völgye Látogatóközpontban a diákok sokat beszélhettek tapasztalataikról, miközben játékosan új tudást is szereztek.
13:03
FEL