Előre az aktív életért - Partnerségi találkozó a Körösök Völgye Natúrparknál

2022. április 6. 14:35 | Csiffáry Zsuzsanna

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, valamint az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ szervezte meg szerdán 10 órakor azt a Partnerségi Találkozót a Körösök Völgye Látogatóközpontban, amely bemutatta az Aktív Turisztikai Stratégiát. Az akció legfőbb célja, hogy az adott település lakosságának biztosítsanak sportolási, kikapcsolódási lehetőséget, illetve az, hogy ehhez biztosítsanak megfelelő teret.

A rendezvényen Szarvas Péter az egyesület elnökeként és Békéscsaba polgármestereként köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a térségi települések első embereivel közösen dolgoznak azon, hogy a fejlődés fennakadás nélkül mehessen végbe a megyében – legyen szó útfelújításokról, sportlétesítmények renoválásáról.

– Az egyesület 20 éves történelme során számos turisztikai fejlesztést hajtott végre Gyulán, Békésen, Békéscsabán és a Körösök különböző szakaszain. Az látszik az elmúlt 3-4 évből, hogy egyre többen fordultak Magyarországon az aktív turizmus felé. Keresik az olyan szolgáltatásokat, olyan helyszíneket, ahol hódolni lehet a kerékpározásnak, a víziturizmusnak vagy éppen a gyalogló, a művészeti, kastélylátogató turizmusnak. Ezeknek igyekszünk eleget tenni a továbbiakban is –  fogalmazott Szarvas Péter.

 

Körösök Völgye Térségi Aktív Turisztikai Stratégia partnerségi találkozó

 

Az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ ügyvezetője tájékoztatott a Körösök Völgye Natúrpark Egyesülettel való kapcsolatukról és közös munka előzményeiről.

– Egy 3 éve alakult szervezetet vezetek, amelynek az a célja, hogy az országban olyan desztinációkat alakítsunk, amelyek alkalmasak arra, hogy családok, baráti társaságok eltöltsenek egy-egy hosszú hétvégét, jól érezzék magukat és mindeközben ne csak egy fürdőben üljenek, hanem járják be azt a vidéket, ismerjék meg a településeket, a természeti szépségeket – tette hozzá Baráth Gergely

Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta: feladata és célja a programban, hogy az embereknek biztosítsa az aktív életmódhoz szükséges feltételeket.  

– Az aktív turisztika területén turistaházakat, kerékpárutakat, vízitúra megállóhelyeket újítunk fel vagy létesítünk. De nemcsak a turizmussal foglalkozunk, hanem próbáljuk elérni, hogy a városainkban is élhetőbben tudjanak élni az emberek. Célcsoportjaink közé tartoznak a gyerekek, fiatalok, idősebbek egyaránt. Ennek megfelelően bringaparkokat, futóköröket éptünk. A jégpálya is egyre vonzóbb, ezért  támogatjuk az ehhez kapcsolódó kezdeményezéseket. Mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek lehetőséget kell teremteni a mozgásra, aktivitásra, hogy országunk kilépjen abból a satisztikából, amely szerint Magyarország a világ egyik legelhízottabb országa – részletezte Révész Máriusz.

 

Körösök Völgye Térségi Aktív Turisztikai Stratégia partnerségi találkozó

Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos előadásának fő témája, hogy aktivitásra, mozgásra serkentse a kirándulni, kikapcsolódni vágyó lakosságot.

További programok »

Itthon

2023-ban is keres kiképezhető kutyákat a NAV

Ismét vásárol olyan kutyákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelyek szakszerű kiképzés után szolgálatba állhatnak. Ezúttal kereső- és járőrkutyákra is szüksége van a szervezetnek. 10 hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra.
2023. január 30. 18:20
FEL