Élőlánc a békéscsabai gyermekosztály megmentéséért

2023. szeptember 6. 13:01 | Such Tamás

A Nép Pártján Mozgalom Békés megyei tagjai élőláncot szerveztek kedd délután, a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórház bejárata előtt. A demonstrációra közel háromtucatnyian érkeztek, mintegy tiltakozva a gyermekosztály hétvégenkénti bezárása ellen.

A minap megírtuk, szeptember 1-jétől a Békés Vármegyei Központi Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának gyulai és békéscsabai telephelyein az intézményen belül átszervezik a beteg utakat.

Józsa Csaba és Csonki Dávid – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Józsa Csaba és Csonki Dávid – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

– Amikor kijött a rendelet, hogy bezár a hétvégi gyermek fekvőbeteg-ellátás Békéscsabán, úgy éreztük, egy figyelemfelkeltő demonstrációt kell szerveznünk – mondta Csonki Dávid, a Nép Pártján Mozgalom Békés megyei koordinátora. – Nagyon sok család él itt a környéken, és ez a döntés nem segíti előrébb a beteg gyerekek gyógyulását, ráadásul ezáltal a gyulai kórház is túlterhelődik.

– Ha egy nem igazán jó körülmények között élő anyuka egyik gyermeke a hétvégén megbetegszik, akkor a kis beteget hogy viszi majd át Gyulára? Főleg esőben, télben, fagyban – vetette fel a kérdést Józsa Csaba, a Nép Pártján Mozgalom Békés megyei főmunkatársa.

 

Galéria



– Korábban az Egységes Diákfront neve alatt tevékenykedtem – mondta Tadanaj Máté egyetemi diák, az élőlánc egyik tagja –, és úgy gondoltam, szeretnék a továbbiakban is részt vállalni más tevékenységekben is. A jövőnk nemcsak az oktatás, hanem az egészségügy szempontjából is fontos.

Azt követően a demonstrálók egy „100% gyerekosztály” feliratú papírlapot maguk elé feltartva álltak a kórház új épületének bejárata elé. Amit majd eljuttatnak dr. Becsei Lászlónak, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosának, illetve Herczeg Tamás országgyűlési képviselőnek.

 

Élő lánc a békéscsabai gyermekosztály megmentéséért – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

FEL