Átszervezik a békéscsabai gyermekosztályon a beteg utakat

2023. augusztus 30. 11:28 | behir.hu

A változás szeptember elsején lép érvénybe és egyelőre az év végéig tart.

A Békés Vármegyei Központi Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának gyulai és békéscsabai telephelyein az intézményen belül átszervezik a beteg utakat – tájékoztatta szerkesztőségünket szerdán az egészségügyi intézmény.

Mint azt a közleményben írják, szeptember 1-jétől az ellátás folyamatos biztosításának érdekében a beteg utak átmeneti, intézményen belüli átszervezésére kerül sor, amely előreláthatólag december 31-ig érinti a csecsemő- és gyermekgyógyászati fekvőbeteg szakellátást.

A békéscsabai dr. Réthy Pál Tagkórház gyermekgyógyászati részlegén hétfőtől-pénteken 16 óráig folyamatosan biztosított a fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása. A pénteki napokon a betegek - amennyiben egészségi állapotuk megengedi - 16-óráig hazabocsátásra kerülnek. Azon esetekben, amikor a gyermekeknek hétvégén is szüksége van kórházi szakellátásra, akkor áthelyezésre kerülnek Gyulára, a Gyermekgyógyászati osztályra (5700 Gyula, Semmelweis u. 1. Semmelweis tömb, személyi főporta melletti tömb).

A békéscsabai részlegen péntek 16 órától hétfő reggel 8 óráig gyermekgyógyászati fekvőbetegellátás nem lesz.

Az egészségügyi intézmény közleményében hangsúlyozzák: a gyermekgyógyászati ügyeleti járó és fekvőbeteg ellátás folyamatosan (a hét minden napján 0-24 óra között) biztosított a gyulai tagkórházban.

Az alapellátási gyermekügyelet ellátási idejét nem érinti, az változatlan formában működik tovább Békéscsabán, a megyeszékhelyen (5600 Békéscsaba, Gyulai út 18.).

További programok »

FEL