Pulzoximétert és hordozható EKG-t kapott a békéscsabai gyermekosztály

2020. augusztus 17. 19:02 | Hidvégi Dávid

Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. felajánlásából új pulzoximétert és hordozható EKG-t kapott a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagintézmény gyermekosztálya.

A Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa beszéde előtt egy perces néma főhajtásra kérte a jelenlévőket a múlt héten elhunyt dr. Baji Sándor, a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagintézménye gyermekosztályának főorvosának emlékére, akinek közreműködésére is szükség volt ehhez az adományhoz. Dr. Becsei László hangsúlyozta, hogy egy millió forint összegben kaptak eszközöket, amelyekkel pontosabb és korai diagnózist tudnak felállítani.

A BMKK Pándy Kálmán Tagkórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa vette át a békéscsabai gyermekosztályt is. Dr. Kövesdi József arról beszélt, hogy ezentúl a szívműködést modernebb készülékkel ellenőrizhetik Békéscsabán. Hozzátette: a gyerekek nem szeretnek mindig nyugton maradni a vizsgálat alatt, így az EKG-ban képződhetnek valótlan eredmények, de az új eszközzel a nyomtatás előtt kiválaszthatják a pontos eredményt. A pulzoximéter a vér oxigéntelítettségét mutatja, amely mérése abban az esetben is fontos, amikor fennáll egy szívfejlődési rendellenesség az újszülöttnél vagy esetleg egy légzési probléma a nagyobbaknál – emelte ki a főorvos.

Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője a behir.hu kérdésére elmondta, hogy a cég 2019-ben jött létre azzal a céllal, hogy országossá tegye a 2013 óta Fejér megyében folyamatosan megrendezett jótékonysági vadászatot. Fejes László kiemelte: hosszú távú célkitűzésük, hogy mind a tizenkilenc megyében megrendezzék az eseményt, amelynek bevételét jótékony célra ajánlják. Tavaly volt az első országos programsorozatuk, a hagyományok szerint ezt december 27-én rendezik és ebben az évben is így tervezik.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Hangulatjelentés a magyar-német meccs csabai szurkolóitól

A futball olyan játék, amit 22-en játszanak 90 percen át, és a végén mindig a németek nyernek – mondta a híres angol futballista, Gary Lineker. Sajnos ez szerda este sem volt másképp a magyar válogatott soron következő Európa-banoki csoportmérkőzésén sem.
2024. június 19. 20:35
FEL