Ellepték a főteret a csabai sportegyesületek – Galériával

2021. augusztus 31. 11:14 | Papp Ádám Sándor

Immár hagyomány, hogy minden nyáron megrendezi az önkormányzat Békéscsaba főterén a Sporthétfő elnevezésű programsorozatot. Idén négy alkalommal negyvenkilenc sportszervezet mutatkozik be a Szent István téren.

Hétfőn rajtolt el nyolcadik alkalommal a nagy sikernek örvendő programsorozat. A Sporthétfő első idei eseményén tizenhárom sportág és tizenöt egyesület képviseltette magát. A békéscsabai önkormányzat 2014-ben rendezte meg első alkalommal a programot. A város polgármestere elmondta: a rendezvény célja az, hogy minél több fiatal kapjon betekintést a sport világába.

– A főtér mozgalmassága is azt bizonyítja, hogy rengeteg utánpótlás korú fiatal sportol rendszeresen. A Sporthétfők programja pont azért lényeges, hogy a csabai sportágak vezetői és sportolói eljönnek a főtérre, megmutatják magukat és toborzásra is van lehetőség – hangsúlyozta Szarvas Péter.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület mintegy 150 utánpótlás játékosa népesítette be a Szent István teret, de a felnőtt együttes játékosai és stábtagjai is jelen voltak az eseményen.

– Rendkívül fontos rendezvénynek tartom a Sporthétfőt, mert fontos, hogy a fiatalok a lehető legtöbb sportággal megismerkedjenek. A BRSE arra próbálja őket protezsálni, hogy a röplabda legyen az, ami elnyeri a tetszésüket. Kint van klubunk apraja-nagyja az U10-es korosztálytól kezdve a felnőtt csapatig, a szakmai stáb és az utánpótlás edzők. Próbáljuk minél több kislánynak felkelteni az érdeklődését a sportág iránt – emelte ki Tóth Eszter utánpótlás edző.

A röplabdán túl a labdarúgást három egyesület népszerűsítette, de bemutatkoztak a küzdősport képviselői, a vívók, a görkorisok, a tornászok és többek között a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klubja is.

– Fontosnak tartjuk, hogy megmutassuk: mi is jelen vagyunk Békéscsabán. Sokan nem tudnak róla, hogy létezik helyben vízilabda, pedig ahhoz képest, hogy a sportágnak itt nincsenek mély gyökerei, egész szép eredményeket érünk el, vannak nagyon tehetséges játékosaink, akik a válogatottban képviselik a várost – mondta Fodor Ádám vezetőedző.

A programsorozat szeptember 6-án hétfőn folytatódik, amikor 16 sportág mutatkozik be az érdeklődők előtt.

 

Galéria

 

További programok »

FEL