Nemzetközi konferencia Békéscsabán – cél a hazai röplabdázás új szintre emelése

2022. szeptember 9. 15:50 | Papp Ádám Sándor

Első alkalommal hívott életre Nemzetközi Sporttudományos Konferenciát a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. Pénteken elismert szakemberek tartottak előadást a Békéscsabai Röplabda Akadémián.

A konferenciát Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere nyitotta meg, aki köszöntötte az ország számos pontjáról érkező sportvezetőket, edzőket és szakembereket. A városvezető elmondta: a megyeszékhely számára büszkeség, hogy otthont adhat a rangos eseménynek.

– A sportélet régen is nagyon aktív volt és most is az a városban. Jelenleg 57 sportágban több, mint 5500 igazolt sportoló van Békéscsabán, többségében utánpótlás korúak. Nagyon sok kiemelkedő sportsiker jellemzi a város sporttörténelmét, a csapatsportokban is természetesen – fogalmazott Szarvas Péter.

A rendező Békéscsabai Röplabda Sportegyesület nevében Baran Ádám köszöntötte a jelenlévőket. A klubelnök felidézte: egy évvel ezelőtt fogalmazódott meg a konferencia gondolata, amellyel az a  céljuk, hogy a magyar röplabdázás új szintre emelkedjen.

– Hiszem és tudom azt, hogy ez a konferencia egy mérföldkő a sportág hazai szakmai megújításához vezető úton. Bizonyára sokan úgy vélik, hogy ezek nagy szavak, de én kellően makacs ember vagyok és a BRSE példája azt mutatja, hogy miként lehet a semmiből valamit csinálni, miként lehet értéket teremteni – emelte ki a BRSE első embere.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A Magyar Röplabda Szövetség főtitkára fontosnak tartja a hiánypótló konferenciát, amelyen több sportág képviselői oszthatják meg egymással, hogy milyen előnyökkel járnak a sporttudományos vizsgálatok.

– A mai modern sport terén elengedhetetlenek a sporttudományos vizsgálatok, eredmények, azoknak a feldolgozása és a sportolókra vetített eredményeinek felhasználása. Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy ez a folyamat a magyar sport, illetve a röplabdázás tekintetében is elinduljon – hangsúlyozta Ludvig Zsolt.

A konferencián többek között előadást tartott Rátgéber László, a Rátgéber Akadémia igazgatója, Sáfár Sándor, a Nemzeti Sportügynökség projekt igazgatója, valamint Daniele Santarelli, Bajnokok Ligája-győztes vezetőedző, a szerb női röplabda válogatott szövetségi kapitánya is.

További programok »

Sport

Márton Anita kettős érzéssel jött haza az isztambuli Eb-ről – videó

Márton Anita rekorderként hatodik lett az isztambuli kontinensbajnokságon. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club olimpiai bronzérmese, világbajnok súlylökője a hetedik fedettpályás Európa-bajnokságán versenyzett, és idei legjobbját érte el. A sportolóval a Kezdőkör című sportmagazinunkban beszélgettünk.
16:22
FEL