Ludvig Zsolt: A Békéscsabai Röplabda Akadémia országos szinten egyedülálló

2019. november 22. 11:05 | Papp Ádám Sándor

Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára és Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere tekintette meg csütörtökön délután, a Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnokát. A látogatáson Baran Ádám, a BRSE elnöke számolt be a projekt jelenlegi állásáról.

Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke vezette körbe a főtitkárt és a polgármestert, közben pedig vázolta a munkacsarnokban eddig elkészített fejlesztéseket. Ismertette, hogy már ott tart a beruházás, hogy az épület zárható állapotban van, az összes nyílászáró a helyére került és a küzdőtérre már lekerült az első réteg betonfelület is.

– Immár eljutottunk odáig, hogy indulhatnak a belső precíziós munkálatok – emelte ki a klubvezető, aki a főtitkár látogatásával kapcsolatban elárulta: nem csupán Békéscsabán, hanem országos szinten is kiemelt figyelem hárul a Békéscsabai Röplabda Akadémia projektjére.

– A Magyar Röplabda Szövetség főtitkára és Szarvas Péter polgármester is kíváncsi volt a projektre. A közelmúltban több alkalommal is beszámoltam már nekik a munkacsarnokot érintő fejlesztésről. A munkálatok jóniusban kezdődtek, most pedig személyesen is láthatják azt, hogy november végén már egy olyan komplexum áll, amely fedett és ahol megkezdődhetnek a belső munkálatok – tette hozzá Baran Ádám.

 

Már zárható a Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnoka. Fotó: Kugyelka Attila

Már zárható a Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnoka. Fotó: Kugyelka Attila

 

Ludvig Zsolt kiemelte, hogy a magyar csapatok fejlődnek és velük együtt a sportág, valamint az infrastruktúra is. Hangoztatta, hogy Békéscsaba a hazai sportág egyik zászlós hajója, ahol az országban elsőként hajthatnak végre egy ekkora volumenű beruházást.

– Mindenkit arra biztattunk, hogyha lehetősége van, akkor induljon el egy ilyen projekttel és szerencsére többen is nekivágtak ennek a lehetőségnek. Elsősorban a társasági adókedvezménnyel érintett támogatásokat próbálta igénybe venni a többi tagszervezet. A Békéscsabai Röplabda Akadémia egy más modellből jön létre. A magyar röplabdázás fejlődik, ami egy örvendetes dolog. Ennek az egyik ékköve a csabai röplabdázás, úgyhogy büszkék vagyunk arra, hogy Békéscsabán adnak át elsőként egy ilyen impozáns csarnokot - hangsúlyozta a hazai szövetség főtitkára.

Szarvas Péter polgármester úgy fogalmazott, hogy a munkacsarnok elkészültével még vonzóbbá válik a sportág Békéscsabán, amely eddig is nagy népszerűségnek örvendett.

– Egy olyan elemmel, objektummal gazdagodik Békéscsaba, amelynek számos előnye lesz a jövőben. Az első magyar röplabda akadémia Békéscsabán lesz, úgy gondolom, hogy ez mindennél többet mond. Köszönhetően a BRSE sikereinek és a jó klubmenedzsmentnek. Ezzel az akadémiával az egész hazai röplabdázás utánpótlás bázisát szeretnénk kialakítani. Tudjuk jól, hogy egy ilyen korszerű csarnok óriási motivációs erő a gyerekeknek és a családoknak is – emelte ki a városvezető.

Baran Ádám ismertette, hogy a tervek szerint 2020. március 16-án befejeződnek a munkacsarnok munkálatai. Az engedélyezési eljárásokat követően az elnök deklarált célja, hogy 2020. májusában egy országos utánpótlás döntővel avassák fel a csarnokot.

 

További programok »

FEL