Célegyenesben a Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnokának kivitelezése

2019. december 28. 17:23 | Papp Ádám Sándor

Idén márciusban vette kezdetét Magyarország első röplabda akadémiájának kialakítása, Békéscsabán. A Békéscsabai Röplabda Akadémia közel 1,9 milliárd forintból valósul meg. Baran Ádám klubelnök kiemelte, hogy a 2020. március 16-ai átadást követően, májusban egy országos utánpótlás-döntővel szeretnék felavatni a sportkomplexumot.

Az akadémia munkacsarnokának kialakítása még 2019 március végén kezdődött el. A kivitelező a munkaterület átvételét követően a korábban raktárként használt létesítményt és a sportpályát bontotta le. Az akadálymentesítést követően elkezdődött a közel 2200 négyzetméteres munkacsarnok alapjának építése. Az épületet úgy tervezték meg, hogy három szabvány méretű röplabdapálya kapjon ott helyet.

 

A raktárak és a sportpálya elbontásával kezdődött a beruházás.

A raktárak és a sportpálya elbontásával kezdődött a beruházás.

 

A szakemberek júliusban készítették el az épület alapszerkezetét, amely az aula és a röplabda pályák alapjául is szolgál egyben. Ezt követően, augusztusban kezdődött el a munkacsarnok falazása és hőszigetelése. A kivitelező cég a hónap végére már a tetőszerkezetet kezdte el készíteni.

 

Júliusra elkészült az akadémia alapszerkezete. Fotó: Tóth Áron

Júliusra elkészült az akadémia alapszerkezete. Fotó: Tóth Áron

 

Októberben tető alá került a sportkomplexum. Az év 10. és 11. hónapjában a szakemberek behelyezték a nyílászárókat. Az elektromos szerkezetek beszerelését követően fűthető állapotba került a létesítmény.

A BRSE utánpótlás szakmai igazgatója kiemelte, hogy a sportkomplexum átadása után a munkacsarnokban koncentráltan tudnak majd dolgozni. 

– Ami mindenféleképpen változás lesz az eddigi munkarendhez képest, hogy itt egy helyszínen, három pályán fogunk tudni délután 3 órától este 9 óráig edzéseket tartani. Koncentrált munkavégzést tesz lehetővé, hiszen itt egymásra lehet építeni korosztályok az edzéseit, illetve azonos korosztályokat tudunk egymás mellett edzeni. Sokkal könnyebb egy ilyen infrastruktúrában dolgozni, könnyebb a logisztika – hangsúlyozta Nagy Attila.

 

Novemberben már tető alatt volt a munkacsarnok. Fotó: BRSE facebook

Novemberben már tető alatt volt a munkacsarnok. Fotó: BRSE facebook

 

November végén a már elkészült fejlesztéseket tekintette meg a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára és Békéscsaba polgármestere. Ludvig Zsolt kiemelte, hogy a békési megyeszékhely a hazai sportág egyik zászlós hajója, az országban elsőként itt hajthatnak végre egy ekkora volumenű beruházást.

Decemberben kezdődtek el a téli precíziós munkák. A BRSE elnöke arról tájékoztatott, hogy az öltözők, illemhelyiségek már le lettek burkolva és csempézve. A szakemberek a hátralévő három hónapban röplabdaspecifikus fejlesztésekkel folytatják a beruházást, többek között a pályák parkettáinak lehelyezésével és a lelátó kialakításával.

– Öröm volt látni, hogy BRSE kék-fehér színeiben pompáznak az öltözők. Láttam nemrég azokat a terveket is, amelyek a parketta lefektetésére, a pálya festésére vonatkoznak, illetve kiválasztottuk már azokat az eszközöket is (háló, röplabda-állvány, térelválasztó), amelyek mind arra hivatottak, hogy a jövő generációja a lehető legjobb körülmények között tudjon fejlődni és sportolni – húzta alá Baran Ádám.

Az elnök hozzátette: a tervek szerint 2020. március 16-án befejeződnek a munkacsarnok munkálatai. Baran Ádám továbbá kiemelte: célja, hogy 2020. májusában egy országos utánpótlásdöntővel avassák fel a létesítményt.

 

További programok »

Sport

Röplabda egy héten keresztül – nyári tábort szervezett a BRSE

Már ötödik éve, hogy a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület megszervezi nyári táborát. A viharsarki klub programjának első turnusára több mint 50 gyermek jelentkezett. Az edzők naponta több edzést tartanak a fiataloknak, de ügyességi és kézműves foglalkozások is szerepelnek a palettán.
2021. június 24. 17:25
FEL