Röplabda: Vasas-győzelemmel zárult az OGYB békéscsabai döntője

2021. május 16. 17:12 | Papp Ádám Sándor

BRSE – Vasas fináléval zárult a három napos Országos Gyermek Bajnokság békéscsabai döntője. Az U15-ös bajnokság utolsó összecsapásán 3:1-es fővárosi siker született.

Pénteken, szombaton és vasárnap a Békéscsabai Röplabda Akadémia adott otthont az Országos Gyermek Bajnokság utolsó szakaszának, a döntőnek. Hat csapat mérte össze tudását három nap alatt: a BRSE két együttese, a Vasas SC, a Nyíregyháza, az Újpest és a BVSC-Zugló együttese. Érdekesség, hogy korábban soha nem fordult elő, hogy az OGYB döntőbe egy egyesület két csapata is kvalifikálja magát. A tornán 6. helyezett lett a Nyíregyháza, az 5. pozícióban pedig az UTE végzett. A Békéscsaba két együttese egymás ellen vívta az elődöntőt, így a házigazda egyesület részéről csak egy juthatott a döntőbe, amely a BRSE Fehér együttese volt. A BRSE Kék csapata a 4. helyen végzett, miután vereséget szenvedett a 3. helyért zajló csatában a BVSC ellen. A finálét az előzetes várakozásoknak megfelelően a BRSE Fehér csapata és a Vasas SC vívta vasárnap. 

A házigazda óriási lendülettel nyitotta a torna utolsó mérkőzését. Nagy Attila tanítványai ellenállhatatlanul játszottak az első szettben, amelyet precíz játékkal 25:9-re megnyertek. A Vasas azonban nem adta fel és új erőre kapott, 25:15-re hozta a második etapot és kiegyenlítette a döntő állását. A harmadik szett első felében egyenrangú partnerek voltak a csapatok, de a hajrát a fővárosiak bírták jól, akik 25:18-as sikerükkel már megfordították a szettek állását. A 2:1-es vezetés birtokában is uralta a mérkőzést Kőnig Gábor együttese: a 4. játszmában 25:19-re diadalmaskodott, így 3:1-es összesítéssel megnyerte a 2020/21-es Országos Gyermek Bajnokság kiírását. 

Békéscsaba legközelebb június 4-e és 6-a között lesz ismét a középpontban, amikor az Országos Ifjúsági Bajnokság döntőjének helyszíne lesz majd a Békéscsabai Röplabda Akadémia.

 

További programok »

FEL