Röplabda: Elrajtolt az Országos Gyermekbajnokság Döntője

2021. május 14. 15:02 | Papp Ádám Sándor

Pénteken délelőtt kezdődött el az Országos Gyermek Bajnokság döntője a Békéscsabai Röplabda Akadémián. A röplabda utánpótlás versenyen az U15-ös korosztály legjobb hat együttese méri össze tudását három napon keresztül.

Békéscsabai rangadóval kezdődött a rendezvény, miután a BRSE Kék és Fehér csapata mérkőzött meg egymással a torna legelején. Az összecsapást utóbbi együttes nyerte meg 3:0-ra, amely egyúttal címvédő is a korosztályban.

– Szerintem nagyon ügyesek voltunk. A meccs elején mintha zavarban lettünk volna és megijedtünk attól, hogy rég játszottunk ilyen téttel bíró mérkőzésen, de a végére belejöttünk és az egész csapat jól teljesített – mondta Matuska Orsolya, a Linamar-BRSE Fehér csapatának játékosa.

A Linamar-BRSE Kék csapatának edzője elmondta: elégedett játékosai teljesítményével, hiszen a végső győzelemre is esélyes együttessel tudták tartani a lépést. Nacsa Gábor kiemelte: fiatal kerettel vesznek részt a tornán, céljuk a tapasztalatgyűjtés.

– Az elsődleges szempont a tapasztalatgyűjtés volt. Mi „underdog”-ként vágtunk neki a tornának. Fiatal csapat vagyunk, mindenki egy évvel fiatalabb a korosztályánál, első éves gyermek együttes vagyunk. Nekünk a tanulás a legfontosabb célunk. Szeretnénk minél jobb eredményt elérni – hangsúlyozta az utánpótlás edző. 

A két békéscsabai csapat mellett a Nyíregyháza, a BVSC-Zugló, az Újpest és a Vasas SC vesz részt a háromnapos döntőn. Két csoportban három együttes szerepel, amelyek a pénteki napon egymás ellen mérkőznek meg.

– Az együttesek két hármas csoportra lettek felosztva, akik körmérkőzéseket játszanak. A nap végén kialakul a sorrend, szombaton jönnek délelőtt a középdöntők. A csoportelsők már a legjobb négyben vannak, ők este játszanak a középdöntők győzteseivel – emelte ki Nagy Attila utánpótlás vezetőedző.

A három napos U15-ös döntő vasárnap a helyosztókkal zárul. Az aranyéremért zajló csata 15 órától kezdődik.

További programok »

Sport

Wild Komlós: baráti vadnyugati versengés – galériával

A négynapos XX. Wild Komlós vadnyugati lövészverseny második napján jártunk pénteken Tótkomlóson, ahol az amerikai vadnyugat szagát, avagy a lőpor füstjét is megérezhettük. A verseny résztvevői hatalmas rajongói a westernfilmeknek, valamint a szerelt lőszeres, valamint az elől töltős, feketelőporos fegyvereknek, és jól is bánnak velük.
16:23
FEL