Nyílt napot rendeztek a Békéscsabai Röplabda Akadémián

2022. szeptember 8. 16:08 | Papp Ádám Sándor

A Röplabdázás Hete Békéscsabán című programsorozat részeként nyílt napot rendezett a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, szerdán. A szülők és a sportág iránt érdeklődő fiatalok betekintést nyerhettek a klub utánpótlás-csapatainak mindennapi munkájába a Békéscsabai Röplabda Akadémián.

Érdeklődő szülőkkel telt meg a Békéscsabai Röplabda Akadémia lelátója a nyílt napon. Az eseményre a csabai klub azokat a gyermekeket várta, akik nem sportolnak az egyesületnél, de szeretnék elkezdeni a sportágat. A BRSE utánpótlás edzői több feladatot végeztek el a fiatalokkal, de a paramétereiket is felmérték.

– Mindenkit próbálunk adott időszakonként, amikor a megfelelő jelentkezőlétszám összejön, egy felmérésen felmérni, és az eredmények alapján kiértékelni azt, hogy a fiataloknak milyen teljesítőképességük volt a röplabdára. Aki jól teljesít, azt megpróbáljuk beintegrálni egy-egy olyan csoportba, ahol el tudja kezdeni, vagy ha van már előképzettsége, akkor folytatni tudja a korosztályának megfelelő munkát – fogalmazott Toma Sándor utánpótlás edző.

Illik Adél és lánya Gyuláról érkeztek a nyílt napra azzal a céllal, hogy megnézzék milyen körülmények között telnek a BRSE utánpótlás-csapatainak edzései.

– Röplabda táborban volt nyáron a kislányom és nagyon megtetszett neki a sportág. Gyuláról érkeztünk, a kislányom korábban táncolni járt, de nagyon megkedvelte a röplabdázást és ezért jöttünk el a felmérésre – mondta a behir.hu kérdésére Illik Adél.

A BRSE utánpótlás vezetőedzője szerint a nyílt nap jó alkalom volt arra, hogy a szülők betekintést nyerjenek gyermekeik mindennapos edzéseibe.

– A szülők bejöhetnek és végignézhetik a gyerekek edzéseit. Az edző kollégák ilyenkor színesebb edzésekkel készülnek, mint a hétköznapok során. Azt gondolom jó, ha a szülők is kötődnek az egyesülethez, ahova jár a gyermekük, és látják, ott hogyan dolgoznak vele, milyen feladatok vannak – hangsúlyozta Nagy Attila.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület által életre hívott röplabdázás hete pénteken egy nemzetközi sporttudományos konferenciával folytatódik.

További programok »

Sport

Négyes döntőben küzd a megyei amatőr válogatott

A békési válogatott sikeresen vívta meg a gyulai, regionális selejtezőt az MLSZ által szervezett területi, amatőr válogatottak országos nagypályás tornáján. A ceglédi négyes döntőben Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Baranya legjobbjai lépnek pályára.
2023. december 8. 16:34
FEL