Röplabda: Munkába álltak a békéscsabai utánpótlás játékosok

2022. augusztus 5. 08:26 | Papp Ádám Sándor

Augusztus elsején megkezdték a felkészülést a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület kiemelt utánpótlás csapatai a 2022/23-as idényre. A BRSE az elmúlt szezonban két aranyéremmel és egy bronzéremmel zárta az első osztályú bajnokságokat és a korosztályos együttesek a következő idényben is hasonló eredményeket tűztek ki célként.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület U15-ös csapata Toma Sándor felkészítésével az első osztályban indul a 2022/23-as idényben. A fiataloknak az alapozás első négy hetében – egészen az iskolakezdésig – heti 9 edzésük van. Ebben az időszakban a tréner célja, hogy a játékosok kondicionálisan egy olyan szintet érjenek el, amely a bajnokság színvonalához szükséges.

– A délelőtti edzéseken főleg futáson és különböző izomcsoportok erősítésén van a fókusz. A délutáni edzéseken már hétfő óta előkerül a labda, ott az alapgyakorlatokkal kezdünk és ahogy a lányok átveszik a ritmust, úgy haladunk az egyre bonyolultabb feladatok felé. Az a cél, hogy egy erős és jó kiállású csapatot rakjunk össze, amely megállja helyét az első osztályban – fogalmazott az utánpótlás edző.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület az előző szezonban is eredményes évet zárt: az első osztályú bajnokságokban két aranyérem, egy bronzérem és két negyedik hely a mérleg. A BRSE továbbá három országos döntőnek adott otthont a 2021/22-es kiírásban.

– Fontos, hogy az adott döntőben, abban az adott pillanatban milyen színű az érem – a játékosoknak és a stábnak is egyaránt. A stratégiai, a hosszú távú és az összetett célok, amelyek évről-évre egymásra épülnek, azok a felnőtt keretbe felkerülő játékosokat célozzák meg. Büszkék vagyunk arra, hogy minden évben tudunk olyan játékost kinevelni, aki felkerül a felnőtt keretbe, legutóbb ez Tuska Brigittának sikerült – emelte ki Nagy Attila.

Az utánpótlás vezetőedző arról is beszélt, hogy a Magyar Röplabda Szövetség összevonta az U19-es és az U21-es korosztályt U20-assá. A BRSE továbbá egy új kezdeményezés révén „fiókcsapatot” hozott létre, amely a felnőtt NB I-es mezőnyben indul el, több élvonalbeli együtteshez hasonlóan. A tervek szerint a röplabda utánpótlás bajnokságok többsége szeptember végén, október elején kezdődik majd.

További programok »

FEL