Röplabda: ifjúsági döntőt rendeznek Békéscsabán

2021. május 27. 15:34 | Papp Ádám Sándor

Címvédőként és bajnokesélyesként várhatja az Országos Ifjúsági Bajnokság döntőjét a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A finálét a Viharsarokban rendezik június 4. és 6. között, a háromnapos eseményen az érdeklődők védettségi igazolvány felmutatásával vehetnek részt.

Két évvel ezelőtt rendeztek utoljára U19-es országos döntőt, amikor három napon keresztül Békéscsabán mérkőztek meg egymással a korosztály legjobb együttesei. A finálét 2019-ben a BRSE nyerte meg a Székesfehérvár csapata ellen. A viharsarki együttes a 2020/21-es szezon alapszakaszában hat mérkőzést játszott, amelyből az összes találkozót sikerrel zárta.

– Sokat készültünk a döntőre. Az alapjátékunkat stabilizáltuk, erre fektettünk nagyobb hangsúlyt, de a technikai részekre is odafigyeltünk. Jól szeretnénk szerepelni, érmmel zárnánk a tornát. Az arany a cél – emelte ki Kertész Petra, a BRSE U19-es csapatának liberoja.

A döntőre a Gödöllő, a Kaposvár, az MTK, az Újpest és a Vasas kvalifikálta magát a házigazda mellett. A csabai lányok a Gödöllővel és a Vasassal kerültek egy csoportba.

– Nagyon rutinos csapatunk van idén is. Úgy gondolom, hogy az U19-es korosztályban az aranyéremre esélyesek vagyunk, de van más várományos csapat is. Az alapszakaszban és az idevezető úton eddig nem szenvedtünk vereséget, de ez egy országos döntő lesz, ahol mindez semmit nem jelent. Nem mindig játszik mindenki az alapszakaszban a legjobb felállásában. Ebben a korosztályban több olyan játékos van, aki már a felnőtt bajnokságban szerepel, nem minden csapatba tudtak visszajátszani, ami nálunk is így van – fogalmazott Nagy Attila, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület utánpótlás vezetőedzője.

A finálénak a Békéscsabai Röplabda Akadémia ad otthont június 4. és 6. között. A háromnapos eseményen az érdeklődők védettségi igazolvány felmutatásával vehetnek részt.

További programok »

Sport

FEL