Röplabda: Újra diákolimpiai döntő Békéscsabán

2023. január 21. 07:20 | Papp Ádám Sándor

Pénteken este hivatalos megnyitóval kezdődött el a 2022/23-as tanév V.-VI. korcsoportos Országos Diákolimpia Döntője röplabda sportágban. Pénteken, szombaton és vasárnap az ország legjobb nyolc fiú és nyolc lány középiskolás csapata vív meg egymással Békéscsabán.

A Diákolimpia immár több, mint 35 éve működő iskolai versenyrendszer, amelyet évente 50 különböző sportágban rendeznek meg és mintegy 150 ezer diák jelentkezik – fogalmazott megnyitó beszédében a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója. Erdős Dániel arra is kitért, hogy az V-VI. korcsoport legjobb nyolc fiú és nyolc lány csapata méri össze tudását Békéscsabán ezen a hétvégén. Mint mondta: évről-évre szívesen rendeznek Békés megyében döntőket, ugyanis elégedettek a helyi szervezéssel, az infrastruktúrával és jelen esetben Békéscsaba életében nagy szerepet játszik a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, amely utánpótlás és felnőtt szinten is rendkívül sikeres.

– Nekünk a Magyar Diáksport Szövetségben küldetésünk, hogy minden gyereket lehetőség szerint megmozgassunk. Nem feltétlenül versenyszerűen, hiszen nem mindenki szeret, vagy akar versenyezni, nem mindenki kerül be az iskolai csapatba, de nagyon fontos, hogy számukra is rendszeres és minőségi mozgáslehetőséget nyújtsunk az iskolai keretek között. Meggyőződésünk, hogy ez a záloga annak, hogy kiegyensúlyozott, egészséges és boldog felnőttekké váljanak – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Az ország legjobb középiskolás röplabdázóit Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte. A városvezető örömét fejezte ki, hogy ismét a megyeszékhely adhat otthont a diáksport döntőnek.

– Mindig nagyon jó értékelést kapunk, ezért is történhet meg, hogy ezen a hétvégén röplabda diákolimpiai döntő van, de szokott lenni vívás, labdarúgás, kézilabda vagy éppen kosárlabda döntője különböző korcsoportokban. Ez számukra azt jelenti, hogy a Magyar Diáksport Szövetség szívesen bízza ránk a rendezés jogát, legyünk erre büszkék. Köszönöm minden résztvevőnek, hogy nagy energiabefektetéssel, komoly szervező munkával ilyen magas színvonalon tudunk nagyon jó versenyeket rendezni Békéscsabán – hangsúlyozta a polgármester.

Az esemény pénteken a csoportmérkőzésekkel vette kezdetét, szombaton rendezik a keresztjátékot, míg a helyosztó összecsapások vasárnap lesznek a Békéscsabai Röplabda Akadémia pályáin, illetve a Vásárhelyi Pál Technikum tornatermében.

Galéria

További programok »

FEL