Röplabda: Andrássy-győzelem a békéscsabai diákolimpia döntőjében

2023. január 22. 16:15 | Papp Ádám Sándor

Péntektől vasárnapig Békéscsaba adott otthont az V. és VI. korcsoportos országos röplabda diákolimpia döntőjének. A háromnapos esemény a lányoknál csabai győzelemmel, míg a fiúknál kecskeméti sikerrel zárult.

A csoportmérkőzéseket pénteken egész nap, valamint szombaton délig rendezték meg a Békéscsabai Röplabda Akadémián, valamint a Vízmű tornatermében. Ezt követően szombaton délután következett a keresztjáték, majd a csapatok vasárnap már a helyezésekért léptek pályára. A lányoknál a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium a gödöllői Török Ignác Gimnáziumot 3:0-ra, a veszprémi Vetési Albert Gimnáziumot, majd a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium együttesét is 3:0-ra múlta felül, így első helyen jutott tovább csoportjából. A csabai együttes az elődöntőben a Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium gárdáját is 3:0-ra győzte le és bejutott a döntőbe, ahol a budapesti Testnevelési Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata volt az ellenfél. A finálé jól kezdődött a kékmezes hazaiaknak, akik megnyerték az első két szettet. A békéscsabai csapat lassan kezdett a harmadik etapban és a budapesti ellenfél nagy előnyre tett szert. Az Andrássy azonban feljavult a folytatásban és 3:0-s sikere azt jelentette, hogy játszmaveszteség nélkül megnyerte a diákolimpia döntőjét.

– Nagyon büszke vagyok a lányokra, nehéz hétvége van mögöttünk vannak olyan játékosok, akik hét mérkőzést játszottak a hétvégén, de ennek ellenére kiegyensúlyozottan tudtunk teljesíteni. A döntőbeli ellenfelünk számunkra ismert volt, a Vasas és az MTK meghatározó, korosztályos válogatott játékosai voltak a háló túloldalán. Azt gondolom, hogy szépen játszottunk, valamint legyőztük a fáradtságot és önmagunkat, erről szól ez a sport – értékelte az elmúlt három napot Nagy Attila, a csapat megbízott edzője.

A női döntő alatt szép számú néző közönség verbúválódott a Békéscsabai Röplabda Akadémián, a csabai iskola diákjai pedig nagy lelkesedéssel hajszolták csapatukat a győzelembe.

– A döntő harmadik szettjének elején megijedtünk, hogy nem koncentrálunk eléggé és elfogyott az erőnk, de aztán összekaptuk magunkat. Amikor összeállt a csapat, ment a játék és az évfolyamtársaink, osztálytársaink rákezdtek a szurkolásra, akkor tudtuk, hogy meglesz a mérkőzés, örülünk a sikernek – emelte ki Sinka Dalma.

A fiúk küzdelmét a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium nyerte meg egy ötszettes finálét követően a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium ellen. Az országos diákolimpia döntőjébe a Szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium jutott be Békés megyéből és a 7. helyen zárta a tornát.

Galéria

További programok »

Sport

Négyes döntőben küzd a megyei amatőr válogatott

A békési válogatott sikeresen vívta meg a gyulai, regionális selejtezőt az MLSZ által szervezett területi, amatőr válogatottak országos nagypályás tornáján. A ceglédi négyes döntőben Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Baranya legjobbjai lépnek pályára.
2023. december 8. 16:34
FEL