Vízilabda: Kétnapos gyermek felkészülési tornát rendeznek Békéscsabán

2023. augusztus 10. 19:12 | Papp Ádám Sándor

Első alkalommal rendezi meg a Békésút Kupa utánpótlás felkészülési tornát a békéscsabai vízilabda klub. Az Árpád fürdő csütörtökön a csoportmérkőzéseknek, míg pénteken a helyosztóknak ad otthont.

A csabai egyesület utánpótlás csapatai július 10-én kezdték el a felkészülést, így a fiatalok egy hónapja már napi két edzésen vesznek részt egészen a nyár végéig. Az elmúlt hetekben az edzőmérkőzések is helyet kaptak a programban. A csabai klub első alkalommal hívja életre a Békésút Kupát a gyermek korosztályos sportolók számára. A tornán a Békéscsaba mellett két másodosztályú és három élvonalbeli együttes vesz részt.

– Az elsődleges cél az, hogy minél jobb helyezést és eredményt érjünk el a kupán. Továbbá az a lényeg, hogy lássuk, hogyan állunk és kapjunk arról visszajelzést, hogy miben kell fejlődni még a jövőben – mondta Rácz Domonkos.

A csabai pólósok a torna nyitómérkőzésén az első osztályban szereplő Kecskemét csapata ellen szerepeltek. Fodor Ádám tanítványai végig vezettek a mérkőzésen, melyet végül 11:8 arányban nyertek meg.

– Azt gondolom, hogy a munkát elvégezték a srácok becsülettel, de még nem vagyunk gyorsak, ez kiütközött a torna első mérkőzésén és a korábbi összecsapásokon is. Picit anyahajó módjára mozgunk a vízben, de a felkészülés ezen szakaszában érthető, a gyorsítás csak ezek után jön – fogalmazott a vezetőedző.

A torna nyitónapján a csoportmérkőzéseket rendezték meg, míg pénteken tartják a helyosztó összecsapásokat.

 

Galéria

További programok »

Sport

FEL