Elkezdték a felkészülést a Csirkefogók

A Csabai Csirkefogók elkezdték a felkészülést az új szezonra, kétnapos edzéssel indultak neki az idénynek.

Június 10-én találkozott utoljára a Csabai Csirkefogók felnőtt csapata, amikor is utolsó bajnoki mérkőzésüket játszották. Németh Dániel a csapat egyik játékosa elmondta, hogy azóta sok az új arc, új az edző is és ezért kellett beiktatni ezt a programot, mert szeretnék, hogy minél hamarabb összeszokjon az új felállás. A játékos hozzátette: tavaly elég volt a bajnokság előtt egy-két héttel találkozni, most viszont időben elkezdik a felkészülést, hogy összeszokjanak.

Borsos Pál a Békéscsabai Vízilabdaklub elnöke az új szezontól azt reméli, hogy a csapat megismételi a tavalyi kiváló szereplését , ahol csak egy mérkőzésen múlt a bajnoki cím megszerzése, továbbá kiemelte azt is, hogy szeretnék, ha minél több fiatal beépülne a felnőtt csapatba.

 

 

A Csabai Csirkefogókban vannak idősebb rutinosabb játékosok, és vannak fiatalok is jó edzettségi állapotban. Borsos Pál elmondta, hogy a csabai klubban kiemelten fontos az utánpótlás-nevelés, a klubon belül tizenegy utánpótlás-csapat működik, és igyekeznek mindenkinek jó lehetőségeket teremteni.

Szilágyi Kristóf, a Csabai Csirkefogók edzője beszélt arról, hogy nyár végén nem könnyű egy ilyen kétnapos edzést összehozni, pályát kapni sem egyszerű, örvendetes, hogy mégis sikerült, így együtt készülhetnek.

– Játékosaink különböző vízilabda kultúrákból jönnek, vannak, akik Szentesen vagy Szegeden edzenek az ottaniakkal. Éppen ezért, amikor hétvégén találkoznak, együtt játszanak, az adhat egy pluszt is – jegyezte meg Szilágyi Kristóf, hozzátéve, hogy az OB I/B-s mezőny évről évre erősödik, azon lesznek hogy idén is tudják majd tartani a tavalyi felsőházas szintet.

Megosztás:

Címke: , , , ,