Kézilabda: Focival nyitottak, kemény munkával folytatják a lilák

2018. július 10. 15:18 | Kovács Dávid

Elkezdték a felkészülést az új bajnoki szezonra a csabai kézis lányok. A lila-fehérek átalakuló kerettel várják a következő idényt, ahol az alapvető célkitűzés az lesz, hogy kiharcolják a stabil bennmaradást az NB I-ben.

 

 

A viharsarki klub gyenge kezdés után a 11. helyen fejezte be a bajnokságot, így a 2018-19-es szezont is a legjobbak között kezdheti. A lilák május végén léptek pályára utoljára, így bő egy hónapos szünet után nyitották a felkészülést.

- Nekem nagyon gyorsan eltelt a szünet, szinte olyan, mintha csak pár napra mentünk volna el. Úgy érzem, hogy kipihentem magam. Már vártam is, hogy megismerkedjek az új játékosokkal, de nagyon hamar eltelt ez a pár hét - árulta el Walfisch Mercédesz.

A csabai keretből hárman is hiányoztak válogatott elfoglaltság miatt, Binó Boglárka és Giricz Laura a junior válogatottal remekel a debreceni világbajnokságon, míg Aleksandra Vukajlovic edzőtáborban készül a szerb nemzeti együttessel. Az első edzésen azonban több új játékos is elkezdte a munkát. Játékra jelentkezett a vajdasági irányító-átlövő Dokovics Anasztázia, a korábban Siófokon szereplő szerb átlövő Marija Agbaba, honfitársa, a szintén átlövő Sandra Radovic és a Kisvárdától érkező kapus, Balog Judit is. Az érkezők mellett heten távoztak a csabai együttesből, így egy átalakuló gárda várja majd a bajnoki rajtot.

 

Ráhangolódó kezdés után jön a kemény munka (Fotó: Tóth Áron)

 

- Maradt egy régi mag, ugyanakkor sok távozó van a tavalyi csapatból. Úgy gondolom, hogy az újaknak sikerül majd beilleszkedni és ha kialakítunk egy jó csapategységet, akkor ez egy nagy előrelépés lehet erre a szezonra - emelte ki Gidai Eszter.

Az első hét a ráhangolódással kezdődött, hiszen a csabai lányok egyelőre még csak rúgták a labdát. Ezt követően azonban már a kemény felkészülésé lesz a főszerep, Horváth Roland egy stabil, jól védekező csapat kialakítását tűzte ki célként. A vezetőedző szerint, ha az együttes ott lesz az első tíz gárda között és nem a kiesés ellen küzd, akkor nyugodt körülmények között dolgozhatnak majd.

- Próbálunk egy jó csapatot formálni. Az, hogy ki a fiatal és ki a rutinosabb kevésbé számít. Az a lényeg, hogy csapatként jól funkcionáljunk és ha ez megtörténik, akkor tudunk majd előrelépni. Elsősorban erre koncentrálunk, de az előző szezonhoz hasonlóan a védekezésre is nagy hangsúlyt kell majd fektetnünk - fogalmazott a viharsarkiak mestere.

A csabaiak nyári programjában az edzések mellett tíz felkészülési mérkőzés is szerepel, így többek között egy romániai minitornán is gyakorolhatnak majd.

 

További programok »

Sport

FEL