Kézilabda: Kihagyott ziccerek után újabb csabai vereség

2019. május 4. 20:54 | behir.hu

A Békéscsaba 34-30-as vereséget szenvedett az MTK együttesétől a női kézilabda NB I-ben.     A Viharsarokból két éve elkerült Mihálffy Adrienn góljaival kezdődött az összecsapás - írja a csabai klub hivatalos oldala. A fővárosiak több alkalommal is könnyedén…

A Békéscsaba 34-30-as vereséget szenvedett az MTK együttesétől a női kézilabda NB I-ben.

 

 

A Viharsarokból két éve elkerült Mihálffy Adrienn góljaival kezdődött az összecsapás - írja a csabai klub hivatalos oldala. A fővárosiak több alkalommal is könnyedén átjátszották a meglehetősen szellős csabai védelmet. Az MTK kétgólos előnye hamar elolvadt, mert a lilák egy 3-0-s rohammal átvették a vezetést. Rengeteg volt a technikai hiba, eladott labda, elszórt lövés mindkét oldalon. Ha Horvát Dorina nem véd egymás után kétszer is, akkor az MTK már az elején komoly előnyre tesz szert. Horváth Roland már a mérkőzés elején három poszton változtatott, de továbbra is a határozottan, keményen védekező és gyors támadásokat vezető, két hetest is értékesítő MTK Budapest tartotta kézben a mérkőzést. A 15. percben a csabaiak trénere 7-9-nél időt kért, próbálva felrázni együttesét. A 18. percben Giricz befordulásból, Marincsák egyéni akcióból lőtt góljával hat perc után ismét egyenlő lett az állás. A 21. percben az MTK edzője kért időt. Két játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket ezután, majd a vendégek egymás után lőtt gólokkal a 22. percben először vezettek három góllal. Próbált visszajönni az Előre (Marincsák igyekezete dicsérhető volt), ám a látogatók rendre pontosan céloztak.

A második félidő egy Kukely Anna-góllal kezdődött, ám gyorsan érkezett a válasz. Állandósult az MTK négygólos vezetése, sőt, a frissen beállt Zsiborás Luca eggyel még meg is toldotta csapata előnyét. A 35. percben 18-23-nál időt kért Horváth Roland. Az MTK továbbra is remekül védekezett, a ziccereket belőtte és ez elég is volt ahhoz, hogy biztosan vezessen, s ne kelljen idegeskedniük. A hazaiaknál hiányzott a jó átlövőteljesítmény, és a 2. félidőben sokáig az irányító Marincsák sem tudott betalálni. A Csaba többször is felzárkózott négy gólra (22-26-nál Golovin Vlagyimir időt is kért), de az nem volt benne, hogy a Csaba újítani tud. Sokan már a játékrész korai szakaszában beletörődtek a vereségbe, a hazai csapat azonban nem és az erőre kapó Walfisch Mercédesz vezérletével kézzel fogható közelségbe került az egyenlítés. A túlzott akarat azonban hibákat szült, egymás után öt csabai ziccer is kimaradt, ez pedig nem maradt büntetlenül. A 17 éves Csizmadia Fanni három lövést is hatástalanított, de a különbség így is csak nőtt és nőtt. Walfisch egy hatperces hazai gólcsendet tört meg, majd a társak is betaláltak, de háromnál közelebb nem tudott jönni ellenfeléhez az Előre.

A mérkőzés összefoglalóját hétfőn, a 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, a találkozót ezt követően, 21 órától, teljes egészében is megmutatjuk a 7.Tv-n!

Horváth Roland: – Volt a mérkőzésnek olyan szakasza, amikor nyerhettünk volna. Ám hiányoztak az egyéni jó teljesítmények, ráadásul nagyon sok ziccert hagytunk ki. Valami mostanában hiányzik a csapatból, ami miatt nem fut a szekér. Ma jobb volt az MTK, erősebb és akaratosabb.

Golovin Vlagyimir: – Háromesélyes volt a mérkőzés. Mindkét csapat óriásit küzdött, azzal nyertünk, hogy mi kevesebbet hibáztunk, és jó volt a kapusteljesítményünk. Egyébként apróbb dolgokon múlott, hogy melyik csapat jön ki jobban a mérkőzésből.

További programok »

Sport

Bora távozik, Szatmári és Uram újra lilában

Bora György négy szezon után elhagyja a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapatát – jelentette be a csabai klub hivatalos oldalán, hétfőn. Az egyesület ezzel párhuzamosan megerősítette a korábban megjelent hírt, mely szerint a korábban két szezont a liláknál töltő Szatmári István ismét a viharsarki csapatban játszik majd. A Vasas pedig közölte, hogy Uram János a következő szezont a csabai gárdánál tölti kölcsönben.
18:37
FEL