Kézilabda: A csabaiak bátor játékkal meglephetik a Siófokot

2018. január 27. 12:46 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A Siófok otthonában folytatják szereplésüket a csabai kézis lányok a bajnoki küzdelmekben. A lila-fehérek erőt meríthetnek az elmúlt napokban elért bajnoki és kupa mérkőzéseik sikeréből és akár meglepetést is okozhatnak az előzetesen esélyesebbnek ítélt ellenféllel szemben.

Az MTK és a Dunaújváros elleni győzelem mellett a viharsarkiak múlt héten a kilencgólos különbség ellenére is helyt álltak a Bajnokok Ligája-győztes Győrrel szemben. A csapat tagjai bizakodóak a sikereket követően.

– Szerintem most nagyon jól összeállt a védekezésünk és a támadásunk is. Szeretnénk átvinni mindent az idegenbeli meccsekre is, szeretnénk a legjobb formánkat hozni és egy nagyon jó mérkőzést játszani a Siófokkal - emelte ki Mihálffy Adrienn.

A csabaiak átlövője szerint a Balaton-parti gárda egy rohanós csapat, így ha figyelnek a védekezésre és higgadtan játszanak, akkor meg is lephetik az ellenfelet. Horváth Roland egykori csapata jelenleg ötödik a bajnokságban. A békéscsabaiak vezetőedzője bátor játékot vár együttesétől. Mint mondta, nem a csabaiak a találkozó esélyesei, de ebből akár előnyt is kovácsolhatnak.

– Úgy gondolom, hogy amiket eddig hoztunk, mind védekezésben, mind támadásban és mentálisan, ezt tovább kell vinni, és akkor eredményeket tudunk hozni - hangsúlyozta Kovács Anett, a csabaiak szélsője.

A viharsarki lányok a szombati mérkőzés után február 8-án ismét a Balaton-parti együttessel játszanak. Akkor a tét a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutás lesz.

 

 

 

További programok »

FEL