Kézilabda: Hatgólos hátrányból fordított a Csaba

2017. május 6. 20:43 | Kovács Dávid

 

Az első félidőben nem állt össze a lila-fehérek játéka, a félidőben még 19-14- re vezetett a Siófok a városi sportcsarnokban. A szünet után azonban beindult a Skaliczki-csapat és 30-29-re legyőzte a Balaton-parti riválist a női élvonal 23. fordulójában.

Kihagyott csabai hétméteressel és két siófoki találattal kezdődött az összecsapás. Az első pillanatok képe pedig szinte az egész első félidőre jellemző volt. Sok hibával játszottak a lila-fehérek, míg a tabellán egy ponttal és egy helyezéssel jobban álló vendégek kihasználták a hibákat. A 8. percben már 7-2-re vezetett a Siófok, Triscsuk Krisztina négy gólnál járt a játékrész harmadánál. A vendég gárda nem fékezett, a 16. percben már hattal állt jobban. A csabaiaknak csak felvillanásaik voltak, Mihálffy Adrienn három szépségdíjas találata arra volt elég, hogy nem dőlt el korán a meccs. Terenyi és Triffa összesen négy védést mutatott be a kapuban. A francia Estelle Nze-Minko összesen hatig jutott az első 30 percben és végül 19-14-re nyerték a félidőt a vendégek.

 

Extázisban játszottak a csabaiak és újra győztek

 

A második játékrész elején Natallia Vasileuskaya duplázott, de egy-egy hiba után még maradt a távolság a csapatok között. A fehérorosz átlövő aztán a szélről is eredményes volt és egy 4-0-s rohanással egyre csökkentette a differenciát a házigazda. Próbált frissíteni, időkéréssel segíteni Horváth Roland, a siófokiak mestere, ez pedig azt eredményezte, hogy az 50. percig tartotta csapata a vezetést. A vendégek egyre többet hibáztak, miközben Triffa Ágnes is feljavult a csabai kapuban, így tíz perccel a vége előtt a beállóban remekül dolgozó Zöldi-Tóth Kata egyenlített (26-26). A hajrá már az Előre NKSE játékosairól szólt. Kétszer még válaszolt Németh révén a lila-fehér találatra a Siófok, de az extázisban játszó házigazdát már nem lehetett megállítani. Másfél perccel a vége előtt újra Zöld-Tóth Kata köszönt be és eldöntötte a két pont sorsát.

A csabai lányok végül 30-29-re győztek és zsinórban negyedik hazai meccsüket nyerték, amivel meg is előzték a legyőzött riválist. A kieső helyen lévő Mosonmagyaróvárral szemben hat pontra nőtt az előny, így a bennmaradást matematikailag még nem, de gyakorlatilag már kiharcolta a Skaliczki-csapat.

 

Így látták a főszereplők

 

Zöldi-Tóth Katalin (játékos, EUbility Group-Békéscsabai ENKSE): - Fásultan kezdtünk, nem volt meg a koncentráció. Az ellenfél rohant, mi pedig nem tudtuk megállítani őket. A második félidőben feljavultak az egyéni teljesítmények, a kapuban és a védekezésben is jobban ment. A szív, az akarat döntött, de a közönség segítsége kellett a sikerhez.

Skaliczki László (vezetőedző, EUbility Group-Békéscsabai ENKSE): - Nem voltunk készen a Siófok sebességére, ráadásul támadásban kihagytuk az adódó helyzeteket. Az ellenfél pedig kihasználta a gyors indításokat. A második félidőben sikerült válaszolni támadásban, Zöldi-Tóth Kata jól dolgozott a vonalon, Triffa Ági pedig jól védett, de előtte a fal is nagyon összeállt. Köszönöm a lányoknak ezt a teljesítményt is, illetve a korábbi hazai sikereket, hiszen erősebb csapatok ellen sikerült bravúrral nyerni több alkalommal is.

Németh Csilla (játékos, Siófok KC): - Az első félidő jól sikerült, védekezésben és támadásban is megvalósítottuk azt, amit terveztünk. A második félidőben megakadtunk, egyik hiba hozta a másikat, fontos szituációkban rosszul döntöttünk, kimaradtak a ziccerek és vereség lett a vége.

Horváth Roland (vezetőedző, Siófok KC): - Mi már lezártuk ezt a meccset az első félidőben, ez a hiba sajnos jellemző ránk. Idegenben vagyunk, ilyenkor vérszemet kap az ellenfél, akkor pedig már nehéz reagálni. Nagyon gyengén védekeztünk, a 29 lőtt gól az jó, de védekezésben nem értünk oda, nem faultoltunk, nem voltunk kemények, vereség is lett belőle.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL