Kézilabda: Nagyot küzdöttek, de kikaptak a csabai lányok

2018. október 8. 11:48 | behir.hu

A nyár folyamán az átigazolásoknak köszönhetően egy igazán acélossá vált Balaton-parti egylet érkezett vasárnap Békéscsabára, hogy az NB I-es női kézilabda-bajnokság 5. fordulójában megvívjon az ENKSE csapatával.

 

 

Nem véletlenül nevezik világválogatottnak a siófokit, amelyben olyan klasszisok szerepelnek, mint a korábbi BL-gólkirály Andrea Kobetic (korábban Penezic), vagy a korábbi párizsi norvég hálóőr, Silje Solberg, avagy a rendszeres Final Four résztvevő, korábbi szkopjei Tatjana Hmirova. Ami viszont érdekes: a benevezett 16 kézilabdázó közül mindössze ketten magyarok, összességében tíz nemzetet képvisel csapatuk. A siófokival ellentétben, a csabai Bottó Rózsa ujjsérülése után játékosszűkében van, a 15 éves Kukely Annát is benevezték.

Sok technikai hiba csúszott be hazai oldalon az első percekben, az egy-két húzásból a kapu elé érkező Balaton-partiak már négy perc elteltével három góllal megléptek - írja a csabai klub hivatalos oldalának beszámolója. A lilák azonban gyorsan visszazárkóztak és próbálták tartani a lépést vendégeikkel, sőt, a 10. percben Dokovic Anasztázia ki is egyenlített. A lila-fehérek egyáltalán nem voltak megijedve, ráadásul Balog-védések után a 13. percben egy remek bejátszás után Zöldi-Tóth Katalin még a vezetést is megszerezte. Bele-belehibáztak a narancsmezesek is, Walfischék pedig jó százalékkal értékesítették a lehetőségeiket. A 18. percben időt kért a siófokiak norvég edzője, nyilvánvaló, hogy nem volt elégedett a látottakkal. Röviddel ezután Horváth Roland is hasonlóképpen tett, de ő másfajta instrukciókkal szolgálhatott derekasan küzdő tanítványai felé. A problémát az jelentette, hogy 20 perc játék után Walfisch Mercédesz már a második kétpercesénél járt, akinek ezután nagyon vigyázni kellett, hogy ki ne pontozódjon. Ennek ellenére remekül küzdött tovább a lila-fehér alakulat és nem érdemtelenül térhettek kétgólos előnnyel pihenőre.

 

A 46. percben még három góllal vezettek a lila mezben pályára lépő hazaiak (Fotó: Milyó Pál)

 

A szünet után is a hazaiak kaptak hamarabb lábra, újra háromgólosra nőtt előnyük. Szögi Tímea váratlan húzásai tartották a lendületet a csabai lányokban. Ám a Balaton-partiak nem hagyták annyiban, elkezdtek darálni, gyorsították a játékot, amit a nagyon rövid kispaddal rendelkező, és egyre jobban fáradó békéscsabaiak nehezen követtek. Ráadásul az 52. percben Walfisch Mercédesz megkapta harmadik kétpercesét, ami egyben azt jelentette, hogy kihúzták a házigazdák méregfogát. A mindössze 15 esztendős Kukely Anna viszont kapott néhány percet, a mezőny legfiatalabbja bemutatkozhatott az NB I-ben. A finisben összeroppant az addig csupa szív játékot produkáló Előre, amint Horváth Roland időkérése sem segített, végül a nagyobb nevekből álló Siófok elvitte a két pontot a Viharsarokból.

Horváth Roland: – Megverhettük volna a sztárokkal teletűzdelt Siófokot, de a végére alaposan elfáradtunk. De nagyon jó küzdöttek és harcoltak a lányok. Kikaptunk, de nyugodt szívvel jöhettünk le a pályáról, így ki lehet kapni.

Tor Odvar Moen: – A nemzetközi mérkőzések miatt hosszú volt a szünet. Az első félidőben rengeteg technikai hibát követtünk el, és nem találtuk a mérkőzés ritmusát. A fordulás után a profi játékosok mégis megoldották a feladatot.

 

További programok »

FEL