Kézilabda: Nagyszerű sikerrel kezdett a Csaba

2018. szeptember 1. 20:56 | Szegedi Zsolt

Nagyszerű győzelemmel kezdte az NB I-es bajnokságot a békéscsabai női kézilabdacsapat, amely szoros csatában múlta felül a Budaörsöt. Különösen az első félidőben remekeltek a lilák, és több kimagasló egyéni teljesítmény is akadt soraikban.

 

 

A nyáron alaposan felforgatott Békéscsabai együttes a remek erőkből álló Budaörs csapatát fogadta a szezon első fordulójában, hazai pályán. Horváth Roland a Kezdőkör vendégeként is elmondta a találkozót megelőzően, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számít, de nem tartja lehetetlennek azt, hogy győzelemmel kezdje az idényt csapata.

Mindenesetre a kezdőcsapatban nem találhattunk újonnan leigazolt játékost Balog kapus kivételével. Az első öt perc tapogatózó játéka után aztán elsősorban Walfischnak és Vukaljovicnak köszönhetően a 10. percben már 7-3 volt az eredmény a viharsarki együttes javára. A védekezés ekkorra állt össze a csabaiaknál, támadásban pedig két-három játékos ellenállhatatlannak bizonyult, nagy dinamikával, gólra törően játszott. Egy idő után Kovács Anett is parádézott a szélen, valamint Balog kapusba is egyre több labda elakadt, sőt, ziccereket fogott meg, így nem volt kérdés, ki fog előnnyel vonulni a pihenőre. Mihály Attila hiába forgatta a csapatát, nem találta meg azt a hetest, amely különösebb ellenállást tudott volna tanúsítani a hazaiakkal szemben. Jó volt látni a hazai lányok teljesítményét, remekül küzdöttek, a legnagyobb különbség ebben a játékrészben hat volt, de öt maradt a végére is (19-14).

 

Kovács Anett (18) szélről játszott eredményesen (Fotó: Milyó Pál)

 

A kérdés az volt, meddig bírja szuflával Horváth Roland együttese, miután úgy tűnt, nem sok lehetősége van a trénernek csapata forgatására, mert amikor pihentette a kezdő embereket, visszaesett a támadások hatékonysága. Nos, a második játékrészben 11 perc elteltével még nem volt gond, miután akkor 25-18-at mutatott az eredményjelző. Valamit érezhetett a mester, mert ekkor időt kért, a nyugtató szavakon kívül valószínűleg pihentetni is kívánta lányait. Az ezt követő hat percben még nem volt különösebb gond, de utána a Budaörs egyre inkább közelített ellenfeléhez. Különösen Zsigmond és Gerháth volt elemében, ők szerezték ebben a periódusban a vendégek góljait. A hétgólos különbséget követően a vendégek végül a félidő 22. percében jöttek vissza igazán a meccsbe, 28-26 volt a táblán ekkor.

A hajrára fordulva be is érte ellenfelét a Pest megyei gárda: 29-29-nél lett 3-3 után újra döntetlen. Ez utóbbi eredmény még az első félidő negyedik percében volt, így könnyen kiszámolható hogy azt követő 54 percben végig a csabaiaknál volt az előny. Ha ezt nézzük, teljesen igazságtalan lett volna, hogy a csabaiak ezen a mérkőzésen pontot veszítsenek, de mindenképpen a Budaörs erejét mutatja hogy sikerült egyenlítenie. Egy hazai gólt és Balog védését követően Walfisch eldönthette volna egy hetessel a két pont sorsát a vége előtt egy minutummal, de kihagyta a büntetőt. Ekkor kezdődtek igazán az izgalmak, hiszen támadhatott a Budaörs. Mihály Attila a vége előtt 47 másodperccel kérte ki utolsó idejét. Miután útjára indították a labdán a játékvezetők, jól védekeztek Vukaljovicék, passzív játék miatt vették végül el a Budaörs utolsó támadási lehetőségét, az ellenakcióból pedig 2 másodperccel a találkozó vége előtt Walfisch állította be a végeredményt (31-29).

Az előző szezonban Horváth Roland mester idény közben került a Békéscsabához, akkor nagyon sokáig kellett várni az első győzelemre. Nem lehet valószínűleg a véletlen műve az, hogy most vele csinálta végig a felkészülést a viharsarki együttes és rögtön győzelemmel kezdte a bajnokságot. Nehéz út előtt a csapat, az új játékosok még látszik, hogy nincsenek játékban, de ez a siker nagy lökést adhat a jövőre nézve.

Horváth Roland: – Elismerésem a lányoknak! Az elején nagy iramot diktáltunk, amivel megleptük az ellenfelünket. A végére sajnos elfáradtunk, sok hibát követtünk el, ezért lett szoros az eredmény, de a lényeg a két pont!

Mihály Attila: – Az elején húsz perc előnyt adtunk a nagyon ambiciózus csabaiaknak, akik éltek a lehetőséggel.

 

További programok »

FEL