Kézilabda: Horváth Roland a Budaörs ellen debütál a csabai kispadon

Új edzővel várják a csabai kézis lányok a hathetes bajnoki szünet előtti utolsó mérkőzést. Az eddig nyeretlen lila-fehérek a középmezőnyben elhelyezkedő Budaörs gárdáját látják vendégül a városi sportcsarnokban, szombat este.

A csabai együttest Skaliczki László távozása után Fábián Csaba és Szabó Károly irányította a Fehérvár elleni mérkőzésen. Az edzőkérdést illetően a hét elején megszületett a végleges megoldás, ugyanis Horváth Roland, a Siófok korábbi mestere vezeti a csapatot a szezon végéig. Az új szakvezető mindössze egy hetes közös munka után mutatkozik be a kispadon.

– Abban bízom, hogy egy kicsi plusz motivációt tudok adni a lányoknak. Van egy jó mondás: új seprű jól seper. Videózunk, készülünk, bízom abban, hogy hazai pályán elcsíphetjük a két pontot. Arra van szükség, hogy a lányok pozitív energiát és töltődést kapjanak. Ha a nőknél ez megtörténik, akkor borzasztóan eredményes lehet – fogalmazott Horváth Roland.

A budaörsi együttes bajnoki szereplését több sérülés is nehezítette az elmúlt hetekben, például egyik kulcsjátékosuk, az irányító Pálos-Bognár Barbara eddig csak három mérkőzésen léphetett pályára. A Pest megyei gárda a Kisvárdát és a Kecskemétet győzte le az idei szezonban, a Fehérvár ellen pedig döntetlent ért el, így 5 ponttal a tabella 10. helyén áll.

Zácsik Szandra és Hornyák Ágnes teljesítménye meghatározó náluk, a két rutinos játékosra mindenképp oda kell figyelni. A kapuban pedig ott van Sipeki Flóra, az ő szerepe is fontos. Gyors lerohanásban és gyors középkezdésben erősek, Mihály Attila, az edzőjük szereti a futós játékot, ezekre nagyon fel kell készülnünk – emelte ki Zöldi-Tóth Katalin, a csabaiak beállósa.

A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,