Kézilabda: Vácra látogatnak a csabai lányok

2018. szeptember 22. 06:41 | Kovács Dávid

A Budaörs elleni első fordulós hazai sikert követően három vereséggel folytatta bajnoki szereplését a Békéscsabai Előre NKSE kézilabda csapata. Horváth Roland együttesének ezen a hétvégén sem lesz könnyű feladata, hiszen a mezőny első felét megcélzó Vác otthonában lép pályára.

 

 

A lilák egy héttel ezelőtt a Dunaújvárost fogadták hazai pályán. A csabai együttes ugyan kidolgozta a helyzeteit, de ezek közül többet ki is hagyott, így a vendégek gyorsan nagy előnyt építettek. Kovács Anették végül 30-23-as vereséget szenvedtek. Zöldi-Tóth Katalin, a gárda beállósa elmondta: azon dolgoztak az elmúlt napokban, hogy csapatként jobb teljesítményt nyújtsanak a jövőben.

- Igazából nem specifikusan készülünk a Vác ellen. Azokat a dolgokat szeretnénk kijavítani, amiket nem tudtunk megcsinálni a Dunaújváros ellen. Próbáljuk azt elérni, hogy gyorsabban menjen a labda, és csapatként működjünk a pályán. Fontos, hogy több helyzetet teremtsünk egymásnak, és ne csak egy emberben bízzunk, hanem csapatként dolgozzunk - emelte ki a rutinos játékos.

Ezzel szemben a váciak jobban kezdték a bajnokságot: a Dunaújváros és a Siófok bravúros legyőzése mellett csak a tavalyi bronzérmes Érdtől kaptak ki. A Duna-parti klub az előző szezonban mindkétszer fölényes győzelmet aratott a Békéscsabával szemben. A lilák most javítanának ezen a mérlegen.

- Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó csapattal állunk szemben majd szombaton. Azt láthattuk, hogy nagy extrát nyújtottak a Siófok ellen is. Mindent próbálunk megtenni, hogy megnehezítsük a helyzetüket. Van három meghatározó játékosuk, köréjük épül az egész játék - hangsúlyozta Walfisch Mercédesz.

A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a váci városi sportcsarnokban.

 

További programok »

Sport

A Színészválogatott is játszott Mezőmegyeren, a családi napon

Egész napos rendezvényre várták a megyerieket és a csabaiakat a mezőmegyeri sport komplexumba hétfőn, a kora délelőtti óráktól. Napközben a színpadon Hevesi Imre, Balázs Pali, este Tabáni István énekelt, a nagypályán a Színészválogatott focistái rúgták a bőrlabdát.
19:14
FEL