Kézi: Tizenöt perc alatt eldőlt, biztosan nyert az Újváros Csabán

2017. szeptember 16. 20:40 | Kovács Dávid

A kézilabda NB I 2. fordulójában a Dunaújváros ellen mutatkozott be hazai pályán a Békéscsaba az új szezonban. Negyedóra után 10-1-re vezettek a vendégek, a végén tizenkét gólos sikert arattak. Skaliczki László vezetőedző a mérkőzés után televíziónknak adott interjújában azt mondta, felajánlja a lemondását.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Dunaújvárosi Kohász KA 22–34 (11–19)

Kézilabda NB I-es női bajnoki mérkőzés, Békéscsaba. Vezette: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária.

Békéscsaba: Popovic – Kovács Anett 1, Mihálffy 1, Gidai, Pintér 1, WALFISCH 8 (1), Szarka. Cs.: Györkös (kapus), Kovacevic, Zöldi-Tóth 4, Vukajlovic 2, Pénzes 1, Bottó 4, Farkas K. Vezetőedző: Skaliczki László.

Dunaújváros: Tomasevic – Klujber 1, KOVÁCS ANNA 6 (1), Cifra, MICIJEVIC 6, SZALAI 4, Kazai 3. Cs.: Csapó (kapus) 1, Dombi 3, Grosch 1, Molnár 2, Szekerczés 5 (3), Nick, Monori 1, Takács D. 1, Bouti. Vezetőedző: György László.

A mérkőzéshez kapcsolódóan jótékonysági akciót és gyűjtés indítottak a szurkolók, amelyben a felelős állattartásra szerették volna felhívni a figyelmet. A találkozó elején is folytatódott a jótékonykodás, ezt azonban szomorúan konstatálhatták a drukkerek, hiszen az első negyedórát odaajándékozta a csabai együttes ellenfelének. A 8. percben 6-0-ra, a 16. percben pedig már 10-1-re ment a rivális. A csabaiak gyenge támadásokat vezettek, nem játszották meg a szélsőket, a beállóshoz nem jutott el a labda, ha pedig helyzetbe kerültek, akkor jött a hiba. Az újvárosiak jól védekeztek és gyors ellentámadásokból alapozták meg a győzelmüket. Kovács Anna öt gólig jutott az első játékrészben, de az egykori csabai Dombi Luca és Micijevic is elemében volt. Skaliczki László két időkérése sem segített, lassan tért magához a házigazda. A csapatkapitány Walfisch Mercédesz próbálta hátára venni a csapatot, de Tamara Popovic is védésekkel jelentkezett. Ez azonban arra volt elég, hogy ne nőjön tovább a különbség. A félidőben 19-11-re vezetett az Újváros.

A csabai kapuscsere, Györkös Rebeka is hárításokkal mutatkozott be, azonban az igazi áttörés elmaradt. A vendégek kedvükre forgathatták a csapatukat, a fordulás után Szalai Babett volt a vendégek egyik kulcsjátékosa. A hazaiaknak csak apró felvillanásokra volt ereje, a 33. percben már tíz gól volt a differencia. A folytatásban tartotta biztos vezetését a Kohász, amely fölényes sikerével második sikerét is megszerezte a bajnokságban. A mérkőzés végén a szurkolók nehezen fogadták a kilátástalan játékot, és a csapat vezetőedzőjét hibáztatták a rossz teljesítményért és az együttes meggyengüléséért. Skaliczki László vezetőedző a mérkőzés után televíziónknak adott interjújában azt mondta, felajánlja a lemondását.

 

Így látták a főszereplők

 

Skaliczki László (vezetőedző, EUbility Group-Békéscsabai ENKSE): - Kimaradtak a helyzetek, nem sikerültek az előkészítések, lekontráztak minket, nem úgy sikerült a visszarendeződés, ahogy kellett volna. Rosszul oldottuk meg ezt a feladatot, ezért alakult ki ez a különbség. Utána próbáltuk kozmetikázni az eredményt, sajnos ennyire jött össze. Felajánlom a lemondásomat, a menedzser és a klub dolga, hogy elrendezzék az ügyet. Felvállalom a felelősséget, ami az én részem ebben a helyzetben, úgy gondolom, hogy jelenleg ez a megoldás, majd eldől, hogy hogyan tovább.

Walfisch Mercédesz (csapatkapitány, EUbility Group-Békéscsabai ENKSE): - Nem tudom mi volt a csapattal, az első félidős teljesítményünk katasztrófa volt. Hiába próbáltuk összeszedni magunkat, semmi nem sikerült, sem a védekezés, sem a támadás. Nem tudtuk megcsinálni az akcióinkat, ez rányomta a bélyegét az egész meccsre. A második félidőben kicsit jobban ment, de akkora előnyt adtunk, hogy ezt nem tudtuk visszahozni.

 

György László (vezetőedző, Dunaújvárosi KKA): - Az öltözőben az utolsó eligazításon is az hangzott el, hogy nehogy meglepjen minket a Békéscsaba, kezdjük jól a meccset. Egy agresszív, kemény védelemmel és ugyanilyen támadással képes játszani az ellenfél, az volt a kérésem, hogy lépjünk fel erélyesen védekezésben.Ez pedig nagyszerűen sikerült, párosult hozzá a jó kapusteljesítmény, a gyors akciókat pedig gólra váltottuk. Folyamatosan ébren tartottuk a csapatot, jól reagáltak erre a lányok. Tudták, hogy fontos ez a mérkőzés, ez a két pont sokat érhet még a folytatásban.

 

Kovács Anna (játékos, Dunaújvárosi KKA): - Nagyon örülök, hogy így tudtuk kezdeni a meccset. Azt gondolom, hogy még élt bennünk a tavalyi döntetlen, ennek megfelelően készültünk és határozott védelemmel akartunk fellépni. Ez nagyon jól sikerült, hiszen az első negyedórában mindössze egy gólt kaptunk.

 

 

További programok »

FEL