Kézilabda: Érden nyitnak a csabai lányok

2017. szeptember 8. 18:37 | Kovács Dávid

Érden kezdik az új szezont a békéscsabai kézis lányok. Skaliczki László csapatára nehéz összecsapás vár a bajnoki nyitányon, hiszen a tavaly bronzérmes Pest megyeiek kerete még tovább erősödött a nyári szünetben.

Az első mérkőzés hetében már csak erre a találkozóra készültek a lila-fehérek. A munkát július közepén nyitották a viharsarkiak, az elmúlt nyolc és fél hétben azonban több sérülés és betegség is hátráltatta a felkészülést. Az átigazolási időszakban nagy volt a mozgás a csabaiaknál. Új kapustrió harcol majd a lövőkkel, Györkös Rebeka, Tamara Popovic és Horvát Dorina vág neki a bajnokságnak. Szintén újonnan érkezett a balszélső Szarka Adrienn, az irányító-átlövő Pénzes Laura, valamint a beálló Pintér Zsanett. Nyugodtan kijelenthető, hogy a lilák az NB I egyik legfiatalabb keretével vágnak neki az előttünk álló szezonnak, az átlagéletkor 21,8 év.

- Nem volt egyszerű dolgunk az elmúlt hetekben, de úgy érzem sikerült tisztességesen felkészülnünk a bajnokságra. Bevallom, nagyon vártam már, hogy elkezdődjön a bajnokság, mert ezért dolgoztunk. Nagy szerep hárul majd rám, remélem minél jobban sikerül a csapat számára ez az első mérkőzés – árulta el Gidai Eszter, a csapat irányítójára.

Az érdiek ellen nem túl pozitív a csabaiak mérlege, hiszen az elmúlt hat szezonban minden összecsapást a Pest megyeiek nyertek meg, akik öt bajnoki bronzérmet is szereztek ezekben az években. A narancs-feketék egyébként is remek kerete tovább erősödött a nyáron, hiszen Julie Fogga személyében francia válogatott kapus lesz Janurik Kinga váltótársa, emellett leigazolták a szintén francia válogatott Coralie Lassource-t, a svéd válogatott Jamina Caroline Robertset, a győri Tóth Gabriellát, valamint a csabaiak saját nevelésű szélsőjét, Gávai Szonját, aki rögtön nevelőklubja ellen mutatkozhat be az Érd színeiben.

 

 

A két csapat teljesen más célokért küzd majd az új idényben is, a házigazdák célja ismét a dobogó, míg a lila-fehérek a bennmaradás kivívását célozták meg. Skaliczki László együttesének nem lesz egyszerű dolga a nyitó meccsen és fegyelmezett játékra lesz szükségük, ha bravúrt akar elérni.

- Nem szabad a támadásainkat elkapkodni és a visszafutás is nagyon fontos lesz. Nagy erősségük az, hogy a kapusnak és a jobb szélsőnek nagyon jó kapcsolata van, szinte mindig indulnak és ezt meg kell szűrnünk, meg kell akadályoznunk – fogalmazott Walfisch Mercédesz csapatkapitány, akinek helyettese a rutinos Zöldi-Tóth Katalin lesz.

A csabaiak a 2017/18-as bajnokságban is egyedi mezben lépnek majd pályára, az idei trikón Békéscsaba városkép sziluettje lesz látható, amely a település nevezetes épületeit mutatja be. A mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik az Érd Arénában.

További programok »

FEL