Kézilabda: Az MTK ellen állnának fel a padlóról a csabai lányok

2018. január 13. 09:07 | Kovács Dávid

Újabb sorsdöntő csatára készülnek a csabai kézis lányok! Az elmúlt heti, Vasas elleni vereség után hazai pályán, az MTK ellen csak a győzelem lehet a célja Horváth Roland együttesének.

A lila-fehérek első pontjaik megszerzéséért utaztak a fővárosba, ám a jól sikerült első félidő után négygólos vereséget szenvedtek, ezzel pedig nehéz helyzetbe kerültek a bennmaradásért vívott harcban. A csapatnak mindössze pár napja volt arra, hogy felálljon a vereség után.

- Mindenféleképpen tanulnunk kell abból, hogy kapkodtunk szinte az egész mérkőzésen. Mindenki szeretett volna nyerni, de nem voltunk kellően higgadtak, ez volt az egyik befolyásoló tényező abban, hogy nem sikerült pontot szereznünk – fogalmazott a csapat szélsője, Bottó Rózsa.

A csabaiak a vereséggel továbbra is a sereghajtó pozíciójában vannak, míg a következő ellenfél öt megszerzett egységével a 11. helyen áll. A fővárosiak ugyan eddig csak a Budaörsöt győzték le, azonban értékes döntetlent értek el a Kisvárda, a Dunaújváros és a Fehérvár ellen. A lila-fehérek elszántan készülnek, Gidai Eszter szerint csak 100 százalékos koncentrációval lehet esélyük a sikerre.

- Mindenképpen az előttünk álló meccsre kell koncentrálni, nem szabad a múlton agyalni, ki kell javítani a hibáinkat. Azt gondolom, hogy a védekezésünket össze kell szedni, mert főként a második félidőre nagyon fellágyult a védekezésünk a Vasassal szemben – emelte ki Gidai Eszter.

A Békéscsaba-MTK bajnoki találkozó szombaton 17 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban. A lila-fehér klub vezetése a mérkőzés előtt, a 35 éves jubileum alkalmából köszönti az 1982-es, bajnoki ezüstérmes csapat tagjait.

 

 

 

További programok »

FEL