Kézilabda: Megszületett az idei első csabai siker

2018. január 13. 18:42 | Kovács Dávid

A Vasas elleni vereséget követően újabb nehéz feladat várt a csabai kézis lányokra! Horváth Roland együttese az MTK Budapest ellen győzelmi kényszerben lépett pályára a városi sportcsarnokban. A házigazda nagyot küzdött az egész mérkőzésen és nyolc hónap után újra bajnoki sikernek örülhetett.

A mérkőzés előtt a csabai klub vezetése köszöntötte az 1982-ben bajnoki ezüstérmes csapat tagjait a kiváló szereplés 35. évfordulója alkalmából. Napjainkban csak a bennmaradás elleni küzdelem maradt a viharsarki gárdának, a célok eléréséhez pedig el kellett kezdenie a pontgyűjtést Walfisch Mercédeszéknek.

A Csaba ugyan jól nyitotta a meccset és Mihálffy Adrienn góljával vezetést szerzett, de a következő pillanatokban már a kék-fehérek remekeltek. Karnik Szabina és Dakos Noémi révén fordítottak, a tanácstalan passzolgatást pedig Horváth Roland már a 4. percben megunta és időt is kért. A lila-fehéreket Györkös Rebeka védései támogatták, ez csak arra volt elég, hogy ne nőjön a vendégek előnye. Sok hibával kezdtek a csapatok, gyorsan kiderült, hogy miért az alsóházban küzdenek az együttesek... Walfisch első villanása egyenlítést eredményezett, viszont Mihálffy harmadik hetesét, önfeláldozóan, fejjel védte a korábbi csabai kapus, Terenyi Bianka. A hazaiak helyzetét nehezítette, hogy a védekezés egyik kulcsembere, Jovana Kovacevic már a 17. percben összeszedte a második kiállítását. Nem sziporkáztak a hazaiak, de a csapatkapitány, Walfisch találata után újra hazai vezetést mutatott az eredményjelző, így 9-8-nál már a fővárosiak trénere hívta magához játékosait. Kezdett összeállni a védekezés, zsinórban négy találattal épített előnyt a házigazda (11-8). Az MTK-t szinte csak Karnik Szabina húzta, aki az első félidőben hét gólt lőtt. A félidő vége a csabaiaké volt, az összképet csak egy utolsó másodperces találat rontotta, a hazaiak kétgólos vezetéssel vonultak a szünetre (14-12).

 

A csabai szív diadala

 

Az Előre  góllal nyitotta a második etapot, ráadásul a kék-fehérek kettős emberhátrányba kerültek, akik azonban így is betaláltak a hazai kapuba. A vendégek átvészelték ezt az időszakot és egyre zárkóztak. Walfisch egy óriási bombával jelentkezett, de Zöldi-Tóth ejtése is a látványos gólok közé tartozott. Lilla Gorilska nem hibázott a büntetővonalról, így a vezetést is átvette a fővárosi egylet (19-20). A játékvezetők nem lettek nagy kedvencek a csarnokban, könnyű síppal befújt hetesek és következetlen ítéletek váltották egymást, ezek pedig inkább a hazaiakat sújtották. Nem roppant össze a Csaba, Jovana Kovacevic újra a lilákat juttatta előnyhöz negyedórával a vége előtt (23-21). Az MTK mestere, Golovin Vlagyimir időt kért, ugyanis megállt a kék-fehérek támadójátéka, amihez Györkös kapus is hozzájárult. Szögi Tímea magabiztos hetesekkel jelentkezett, így néggyel lépett meg az Előre az 50. percben (25-21). Kovacevic vezérként rántotta magával a többieket és kiváló betörésekkel lepte meg a fővárosiak védőfalát. Lilla Gorilska egy tízperces gólcsendet és egy 6-0-s csabai rohamot tört meg. A hajrában a vendégek már nem hittek a fordításban, Bottó találata pedig lezárta a nyitott kérdéseket bő két perccel a vége előtt (29-24).

A csabai gárda az idény legjobb játékával 29-26-os diadalt aratott, és a tavaly májusi, Siófok elleni sikert követően nyet újra bajnoki mérkőzést. A meccs végén óriási feszültség szabadult fel a lila-fehér csapat játékosaiból, a győzelmet pedig a hazai drukkerek is kitörő örömmel fogadták. Az Előre NKSE ugyan maradt a tabella utolsó helyén, de ebből a sikerből erőt meríthet a folytatásra.

 

 

 

További programok »

FEL