Kézilabda: Négygólos csabai vereség a fővárosban

2023. március 18. 19:26 | Kovács Dávid

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 35-31-re kikapott az MTK Budapest otthonában a női kézilabda NB I 18. fordulójában.

MTK BUDAPEST–EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE 35–31 (15–14)
Budapest, 300 néző. Jv: Hargitai, Markó.
MTK: Győri – Pelczéder 3, Mészáros-Mihálffy 3, Szabó L. 4 (1), Mazák-Németh, Szabó K. 4, Grosch 3. Csere: Suba (kapus), Pál 5, Simon 8 (2), Dakos 2, Román 3, Sallai, Juhász, Kobela. Vezetőedző: Vágó Attila.
BÉKÉSCSABA: Razum – Horváth 3, Lanistanin 10 (4), Bucsi, Mayer 3, Gyimesi 2, Hajtai 1, Csere: Gadányi (kapus), Andróczki 2, Bencsik 2, Borbély 1, Giricz 3, Termány 4, Török. Vezetőedző: Papp Bálint.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4.

A csabai csapat legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert, ráadásul a NEKA legyőzésével nagy lépést tett a bennmaradás felé. Papp Bálint a régebb óta hiányzó Szabó Dóra-Kukely Klára páros mellett, ezúttal Kiss-Walfisch Mercédeszre sem számíthatott.

A lilák kezdték jobban a mérkőzést, Gyimesi Kitti góljával két góllal vezettek 78 másodperc elteltével. A hazaiak is gyorsan felvették a mérkőzés ritmusát, a 12. percben egy 4-0-s sorozat végén, Simon Petra találata után már három volt a hazai előny, a csabaiak mestere pedig időt is kért (7-4). A vendégcsapat próbálta tartani a lépést, Marija Lanistanin hetesből volt eredményes, de a 22. percben is három volt a csapatok között (12-9). A félidő hajrája inkább a Békéscsabáé volt, az utolsó támadásnál Lanistanin átlövésből talált a kapuba, így a szünetre maradt a legkisebb differencia (15-14).

A második játékrész elején ismét a találkozó előtt 8. helyezett MTK volt pontosabb és gyorsabb, a hatékony támadójátéknak köszönhetően Pál Tamara ötre növelte a távolságot (22-17). Időközben Papp Bálint újabb időkéréssel próbálkozott, de ez sem segített, a félidő közepén, Szabó Laura gólja után alakult ki az addigi legnagyobb, hatgólos különbség (26-20). A csabaiak a hajrában feljavultak támadásban, de a védekezés nem állt össze, ráadásul a kapusok is csak hét védést mutattak be ezen az estén.

Az MTK megőrizte a vezetését és a nyolc gólt szerző Simon Petra vezetésével 35-31-re nyert és négy pontra növelte a különbséget legyőzöttjével szemben. A Békéscsaba vereségével két helyet csúszott vissza a táblázaton, hiszen a két közvetlen rivális, a Budaörs és a Dunaújváros döntetlent játszott egymás ellen.

Papp Bálint csapata legközelebb, március 25-én a listavezető, ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC gárdáját fogadja a városi sportcsarnokban.

 

Így látták a vezetőedzők

 

Vágó Attila: Nagyon fontos volt ez a hét, hiszen talán a múlt heti volt az első olyan meccs, amikor egy nyerhető találkozón nem tudtuk begyűjteni a két pontot. Az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk, bármi áron, akár küzdve, akár egy góllal, akár rosszul játszva. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, ez így is lett, a Csaba hatvan percen keresztül partner volt ezen a mérkőzésen. Amikor összeállt a védekezésünk, tudtunk gyors gólokat szerezni. A támadójátékunk ezúttal jobban működött, így az utolsó 15 percben is tudtuk tartani az előnyünket.

Papp Bálint: Gratulálok az MTK-nak, összességében megérdemelten tartotta itthon a két pontot, jobban is akarták ezt a győzelmet, mint az én csapatom. A hazai csapatnál sokkal agresszívabb volt a védekezés, nálunk hiányoztak a megállító szabálytalanságok, ebből folyamatosan előnyt szereztek, a lehetőségeket pedig ki is használták, nem volt meg a stabilitásunk. A támadójátékunk is döcögött, amikor lett volna lehetőségünk, hogy felzárkózzunk, akkor kihagytuk a helyzeteket, az MTK pedig szépen kontrollálta a mérkőzés végét és magabiztosan nyert.

 

További programok »

FEL