Kézilabda: Vereséggel zárta a szezont a Csaba

2019. május 18. 21:38 | behir

Az EUbility Group-Békjéscsabai Előre NKSE 31-26-os vereséget szenvededett a női kézilabda NB I záró fordulójában. A mérkőzés előtt a hazai szurkolótábor képviseletében virágcsokorral és ajándékkal búcsúztatták Walfisch Mercédeszt, Gidai Esztert és Zöldi-Tóth Katát.

 

 

A csapatok a 17. percig fej-fej mellett haladtak, ekkor a fehérváriak egy 5–0-s sorozatot produkálva megléptek ellenfelüktől. A vendégek ezt az előnyt gyakorlatilag megőrizték a szünetre, Giricz Laura és Walfisch Mercédesz révén legalább a különbség nem nőtt tovább (10-14).

A második félidőt kiválóan kezdte a Csaba és egy gólra fel is zárkózott. Ráadásul a 38. percben Rózsás Josephine szándékosan megütötte Walfisch Mercédeszt, így rögtön piros lapot kapott és a kizárás sorsára jutott. A fehérváriak reagáltak a csabai rohamra, Pelczéder bravúros góljával és Májer Krisztina találataival újra megnyugtató volt a Fejér megyeiek előnye. A hazaiak ugyan védekezésben javultak egy kicsit, de a támadások nem voltak elég pontosak, így az utolsó percek már izgalmak nélkül pörögtek le.

Az Alba Fehérvár 31-26-ra nyert és a 7. helyen zárta az idényt, míg a csabaiak úgy őrizték meg élvonalbeli tagságukat, hogy az utolsó tíz mérkőzésen nem szereztek pontot.

A találkozó összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, míg a teljes mérkőzést ezt követően 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

 

További programok »

Sport

Még el se kezdődött az új idény, de Boér Gábor máris távozott Barcikáról

A Békéscsaba 1912 Előre korábbi vezetőedzője fél évig volt munka nélkül, mígnem júniusban leszerződött a Kazincbarcika együtteséhez, ahol egy új koncepciót vázoltak fel, hiszen több szempontból is megújult az NB II-es csapat. A hirtelen távozás mögött szakmai előrelépés áll, hiszen Boér Gábor az NB I-es Zalaegerszeg edzője lesz.
2020. július 13. 11:22
FEL