Kézilabda: Szenvedélyes védekezéssel remek csabai siker

A csabai kézis lányok harmadik sikerükre készültek az idei bajnoki szezonban, de nem ígérkezett könnyű derbinek a Fehérvár elleni szombati összecsapás. A vendégek két kulcsemberük, Claudine Mendy és Mayer Szabina nélkül érkeztek Békéscsabára, azonban nem akartak lemondani a pontszerzésről. Horváth Roland együttese kiválóan védekezett és végül nagyszerű hajrával 28-22-re diadalmaskodott.

Mindkét gárda idegesen kezdte az összecsapást, ennek eredményeként több hiba csúszott a támadójátékba. A hazaiaknál Kovacevic, míg a fehérváriaknál a brazil Nascimento szállította a gólokat. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a házigazda a 15. percben 5-4-nél volt előnyben először. A tabella 9. helyén álló Fejér megyei rivális visszavette a vezetést és a 22. percben még jobban is állt. A félidő vége viszont a hazaiaknak sikerült jobban, a Csaba Gidai Eszter sikeres büntetőinek és jól működő 5+1-es védekezésének köszönhetően zsinórban négy találatot szerzett. A Fehérvár a játékrész utolsó másodpercében egyet még faragott a hátrányból, de Horváth Roland gárdája 13-11-es vezetéssel vonulhatott pihenőre.

 

Gidai Eszter három gólt szerzett (Fotó: Milyó Pál)

 

A második játékrész elején is Jovana Kovacevic remekelt, miközben a Fehérvár már a második hetesét rontotta el. A 43. percben Kovács Anett góljával már hat volt a különbség (20-14). A vendégek két fontos hiányzójuk nélkül is próbáltak váltani, kiléptek a hazaiak szerb lövőjére és visszajöttek a mérkőzésbe, az 52. percben Yana Zhilinskaite találatával kettőre szűkült a távolság (22-20). A hazaiak nagyot küzdöttek, egy-két rosszabb támadás és technikai hiba után új erőre kaptak, megint feljavult Györkös kapus vezetésével a védekezés. Az utolsó hat percben már csak egy gólt dobott a vendég gárda, míg a házigazda Zöldi-Tóth Katalin remek góljaival bebiztosította a győzelmet. A beállós végül hét, míg Kovacevic kilenc találatig jutott, a Békéscsaba pedig 28-22-es sikert aratott.

A csabaiak ezzel továbbra is a 13. helyen állnak, de újra egy pontra megközelítették az MTK ellen vereséget szenvedő, még bennmaradó helyen álló Kecskemétet.

A mérkőzés összefoglalóját a hétfői, 20.20-kor startoló Kezdőkörben is láthatják, míg a teljes összecsapást hétfőn 17.10-től mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,