Kézilabda: Bravúros csabai pontszerzés az Érd ellen

Szinte végig vezetett a tavalyi bronzérmes Érd Békéscsabán a női kézilabda bajnokság 6. fordulójában, azonban a lilák végig ragadtak az esélyesebb ellenfelükre. Horváth Roland együttese nem adta fel és Walfisch Mercédesz késői találatával egyenlített és egy pontot szerzett a Pest megyei gárdával szemben.

 

 

K&H női liga, 6. forduló:
EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE-ÉRD 30-30 (15-17)
Békéscsaba, játékvezetők: B. Bech, Vágvölgyi.
BÉKÉSCSABA: Balog, Binó, Horvát (kapusok), Agbaba, Bottó 1, Dokovic 5, Dombi, Ekker, Giricz, Kovács An. 2, Kukely, Szögi 2, Török, Vukajlovic 8, Walfisch 10 (4), Zöldi-Tóth 2. Vezetőedző: Horváth Roland.
ÉRD: Janurik, Foggea (kapusok), Gávai 5, Jerabkova 5, Kisfaludy 4, Kiss N. 2, Kovács B., Krpez Slezak 7 (3), Lassource, Lavko 1, Reizinger, Schatzl Nat. 1, Simon, Tóth G. 5 (1). Edző: Szabó Edina.
Kiállítások: 10, ill. 18 perc. Hétméteresek: 7/4, ill. 4/4.

A csabai együttesbe visszatért sérüléséből Bottó Rózsa, míg a vendégeknél a tavaly még lilában játszó Jovana Kovacevic volt a nagy hiányzó. Váltott vezetéssel indult a csata, majd 4-4 után az érdiek két góllal megléptek. A csabai gárda azonban bátran kézilabdázott, ugyan becsúszott egy-két hiba, de újra és újra összejött az egyenlítés Aleksandra Vukajlovic és Walfisch Mercédesz góljaival. A félidő utolsó tíz percében két kihagyott hétméterest írhattunk fel a csabaiak neve mellé, Szögi és Walfisch próbálkozását is hárította Julie Line Foggea. A hajrá a vendégeké volt, Marketa Jerabkova alakította ki a 17-15-ös félidei állást.

A fordulás után akadozott a hazai támadójáték, de a kiválóan beszálló Horvát Dorina fontos védésekkel segítette csapatát. Ennek ellenére a 38. percben először a mérkőzésen már négy góllal vezetett az Érd. Itt sem esett össze a házigazda és folyamatosan zárkózott ellenfelére, sőt, Walfisch hetesével a 49. percben már megint egál volt a meccs (24-24). A liláktól többen is felvállalták a lövőhelyzeteket, Bottó Rózsa találatával pedig már érett a nagy meglepetés, hiszen 27-25-re módosított. A vendégek sem akartak vereséggel távozni: Jerabkova és Tóth Gabriella révén újra döntetlen volt a csata. Az utolsó öt perc nagy izgalmakat és kevés gólt hozott: Kisfaludy Anett találata és egy hazai technikai hiba után a végül hétszer eredményes Katarina Krpez Slezak eldönthette volna a meccset, de elhibázta a helyzetét. A másik oldalon Walfisch Mercédesznek helyén volt a szíve és tizenhárom másodperccel a vége előtt egyenlített. Ezt követően már nem volt idő semmire, maradt a bravúros csabai pontszerzés és a 30-30-as döntetlen.

A megszerzett egy ponttal a Békéscsaba fellépett a 10. helyre. Horváth Roland gárdája legközelebb is hazai pályán szerepel a bajnokságban, november 2-án a Kisvárda érkezik a Viharsarokba.

A Békéscsaba-Érd találkozót pénteken 21 órától felvételről, teljes egészében megmutatjuk a 7.Tv-n. A találkozó összefoglalóját pedig a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,