Kézilabda: Kihagyott ziccerek után csabai vereség

2018. szeptember 15. 20:37 | Kovács Dávid

A jobban védekező és a helyzeteit jobban kihasználó Dunaújváros 30-23-ra nyert Békéscsabán a női kézilabda bajnokság 3. fordulójában.

 

 

A több kulcsjátékosát nélkülöző Duna-partiak két vereséggel kezdték a szezont, míg a csabaiak egy siker után Debrecenben és a Ferencváros otthonában is vereséget szenvedtek.

A két csapat idegesen kezdte az összecsapást öt perc után csak egy-egy gól esett. Több technikai hiba csúszott közbe a hazaiaknál, az eladott labdák mellett számos ziccer is kimaradt. Ráadásul Csapó Kyra is belelendült a védésekbe, így az újvárosiak folyamatosan növelték előnyüket. Ferenczy Fruzsina, Szekerczés Luca és Kazai Anita vezetésével a 22. percben már hat találattal lépett meg a vendég gárda (6-12). A házigazdát Aleksandra Vukajlovic tartotta versenyben zsinórban három szerzett góllal, de a szünetig nem zárkózott közelebb a csabai együttes (11-17).

 

Ezúttal a védekezés sem ment a csabai lányoknak (Fotó: Milyó Pál)

 

A fordulás után jobban nyitott a Csaba: a 38. percben Marija Agbaba találatával faragott a hátrányból (15-19). A vendégek egy időkérés után rendezték soraikat és a csapatkapitány Szalai Babett révén, valamint a korábbi csabai Dombi Luca remeklésével újra növelték az előnyt és a hajrára el is döntötték a csatát (20-28). Az újvárosiak a Csapó Kyra helyére beálló Katarina Tomasevic védéseire is támaszkodhattak. A hazaiak mentek előre, de nem tudták szorosabbá tenni az összecsapást.

A Dunaújváros 30-23-ra nyert és megszerezte első sikerét ebben az idényben. A Békéscsaba maradt két ponttal a 11. helyen, egy hét múlva pedig a Vác otthonában lép pályára.

 

További programok »

FEL