Kézilabda: Váci kapusparádé és győzelem Békéscsabán

2019. március 9. 12:01 | Kovács Dávid

A Vác 31-28-ra nyert Békéscsabán a női kézilabda bajnokság 17. fordulójában.     A mérkőzés előtt nőnap alkalmából mindkét csapat tagjai egy-egy szál virágot kaptak a csabai klub vezetőitől és Herczeg Tamás békéscsabai országgyűlési képviselőtől.     Az első…

A Vác 31-28-ra nyert Békéscsabán a női kézilabda bajnokság 17. fordulójában.

 

 

A mérkőzés előtt nőnap alkalmából mindkét csapat tagjai egy-egy szál virágot kaptak a csabai klub vezetőitől és Herczeg Tamás békéscsabai országgyűlési képviselőtől.

 

Paláncz György klubelnök is köszöntötte a játékosokat (Fotó: Milyó Pál)

 

Az első negyedóra nem a védekezésről szólt, egyik csapat sem tudta megállítani az ellenfél góllövőit. A 14. percben először alakult ki a háromgólos különbség, némi meglepetésre ekkor a hazaiak álltak jobban (10-7). A vendégek gyorsan reagáltak, így Horváth Roland is időt kért. Váltott vezetéssel haladt a két gárda, hullámzó volt a játék: ezt a játékrész utolsó pillanatai is igazolták, hiszen mindkét együttes szerezhetett volna előnyt a szünetre, ám végül döntetlenben állapodtak meg a felek (17-17).

 

Aleksandra Vukajlovic megküzdött a váci védőkkel, végül öt gólt lőtt (Fotó: Milyó Pál)

 

A fordulás után a csabaiak jól nyitottak, hiszen az első három találatot a lilák szerezték. A Pest megyeiek ismét percek alatt válaszoltak, a 43. percben Dijana Jovetic góljaival már a Vác volt előnyben. Sőt, a vendégek a saját kapujuk előtt is határozottabbak voltak és a csereként beálló, 16 éves Bukovszky Anna is megbabonázta védéseivel a hazai lövőket. Horváth Roland együttese ugyan kidolgozta a helyzeteket, de nem a legjobb százalékkal értékesítette azokat. Az Előre NKSE ennek ellenére visszajött a meccsbe, és az 55. percben Marincsák Nikolett hetesével újra döntetlen volt az állás (27-27). Az utolsó percekben azonban érkezett a vendégek egyik junior világbajnoka, Kácsor Gréta és zsinórban négy találatot szerzett. Ezzel el is dőlt az összecsapás, így bár a Békéscsaba szoros küzdelemre késztette az 5. helyezett Vácot, a pontszerzés nem sikerült.

A Duna-partiak 31-28-as sikerükkel megerősítették pozíciójukat a tabella első felében, míg a viharsarki gárda maradt a 11. helyen.

 

További programok »

Sport

A BRSE játékosai vízi edzéseken is készülnek az új idényre

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE felnőtt csapatának játékosai pénteken délelőtt rendhagyó módon, az Árpád Gyógy- és Strandfürdő medencéjében edzettek. A tervek szerint a röplabdások heti két alkalommal látogatnak el a fürdőbe a felkészülés ideje alatt, ahol Kovalcsikné Czifrák Tímea gyógytornász vezényletével dolgoznak majd.
2020. augusztus 7. 13:39
FEL