Elkezdődtek a My Fair Lady olvasópróbái Békéscsabán

2018. április 11. 09:08 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A Békéscsabai Jókai Színháznak minden évben van egy zenés szuperprodukciója – emlékeztetett Seregi Zoltán. A teátrum igazgatója bejelentette: idén ez a My Fair Lady lesz. Mint elmondta: Magyarországon először édesapja, Seregi László rendezte a musicalt, Békéscsabán pedig egy vendégművész kapta a feladatot. A darab alkotói a keddi olvasópróbával kezdték el a közös munkát.

Seregi Zoltán elmondta: a produkcióban tizenhét színész játssza a főbb szerepeket, de további tizennyolc - főként színészhallgató - is közreműködik, a vendégtáncosok és énekkaritagok, valamint a tizenöt fős zenekar mellett.

–Mindig minden évadban vannak új vendégművészek Békéscsabán, ez azért fontos a társulat életében,  hogy mindig új impulzusokat kapjanak a művészek - hangsúlyozta a színház igazgatója.

Idén vendégként érkezett többek között a darab díszlet- és jelmeztervezője Húros Annamária, valamint a rendező Radó Denise is.

–Megalkotja Higgins a tökéletes nőt, és egy kis csatornatöltelékből, egy kis ágrólszakadt virágáruslányból csinál egy hercegnőt. Azt látjuk végig az előadás folyamán, hogy hogyan lesz egy átlagemberből egy igazi hercegnő. De engem nagyon érdekel és izgat az a vonal, hogy eközben Higgins is nagyon sokat változik - hangsúlyozta Radó Denise Jászai Mari-díjas színművész, a darab rendezője. Hozzátette: a darab üzenete, hogy érzelmek nélkül nem érdemes élni.

Már az első olvasópróbán felcsendült az egyik legismertebb dal a musicalből, amelyet Papp Barbara adott elő, aki Eliza Doolittle-t alakítja.

–Nagyon várom az Elizának az első jeleneteit, amikor még cserfes, nagyszájú, - ami a szívén az a száján -, mert én nem ilyen vagyok, és nagyon izgalmas lesz az, hogy hogyan hozom elő magamból ezeket a tulajdonságokat - mondta el Papp Barbara. A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója hozzátette: izgalmas lesz látni azt az ívet, ahogy - az egyébként nem buta lány - Eliza nővé érik, és lepuhulnak a tulajdonságai ebben látja a kihívást is.

A Henry Higgins professzort alakító Szomor György szerint kifejezettem érdekes, ahogy karakterének jellemfejlődése is végigkíséri a történetet.

–Higgins-nek van egy furcsa véleménye a nőkről – ami szerintem mindannyiunkban férfiakban megvan -, hogy elterelik a gondolatainkat. Az, hogy semmi jó nem származik abból, hogyha mi rátesszük az életünket egy kapcsolatra. És ő ezt konokul hiszi. Aztán a végére rájön arra, - amire általában mi is rászoktunk jönni az életben – hogy lehet a nők nélkül élni, csak nem nagyon érdemes - mondta el Szomor György, Nánásdy-díjas színművész.

Kedden kezdődtek el az olvasópróbák, a bemutató pedig május 18-án lesz.

 

 

További programok »

Kultúra

Csabai nyomdász tanulóknak mutatták be a Budai Krónikát

A Budai krónika egy latin nyelvű kiadvány, melynek eredeti címe: Chronica Hungarorum (A magyarok krónikája). Idén, nyomtatása 550 éves fordulójára kereken 550 darab facsimile kiadást, azaz hasonmás példányt készítettek. Az egyiket, egészen pontosan a 280-as sorszámút péntek délelőtt Farkas Gábor Farkas, az Országos Széchenyi Könyvtár munkatársa mutatta be csabai nyomdász tanulóknak, a Békés Megyei Könyvtárban,
2023. november 25. 11:15
FEL