Lázasan készülnek a Jókai Színházban az évadzáró darabra

2018. május 16. 17:11 | Szendi Rita

Zenés szuperprodukcióval zárja évadát a Békéscsabai Jókai Színház. A társulat már az utolsó simításokat végzi a My Fair Lady című musical próbáin. Az előadást május 18-án láthatja először a színházkedvelő közönség.

Az utolsó próbák zajlanak a Békéscsabai Jókai Színházban, ahol a nagysikerű My Fair Lady-t állítják színpadra. Szomor György két szerepben is feltűnik az előadásban, egy hősszerelmes és egy angol úriember bőrébe is bele kell bújnia.

– Amikor megkaptam ezt a szerepet, akkor elgondolkoztam rajta, hogy abba a korba léptem, amikor ezt játszhatom. Gyerekkori élményem fűződik hozzá, hiszen láttam ezt a filmet, olvastam a darabot, emiatt fantasztikus lehetőségnek tartottam a szerepet – árulta el kérdésünkre a Nádasdy-díjas színművész, Szomor György.

A darabot Radó Denise állítja színpadra. A Jászai Mari-díjas rendező elmondta: attól függetlenül, hogy a 19. század elején játszódik a darab, napjainkban is nagyon aktuális.

– A történet egy beszédprofesszorról szól. Sajnos a mai magyar nyelvre vonatkozóan nagyon aktuális az, hogy nem beszélünk szépen, hogy nem beszélünk jól, silányodik a nyelvünk, ez a vonal igen erős ebben a színdarabban – fejtette ki a rendező.

A nagyszabású zenés előadásban élő zenekar és ötven szereplő működik közre.

 

 

 

További programok »

Kultúra

Bemutatták a Munkácsy Mihály Múzeum új kötetét

Kedden mutatták be a Munkácsy Mihály Múzeum Mesés Békés című kötetének második kiadását. A kiadvány 75 Békés vármegyei település múltját és jelenét a tudományos ismeretterjesztés igényével és gazdag illusztrációs anyaggal tárja az olvasók elé, megújult formában.
19:25
FEL