Kortárs mesedarab a Jókai Színházban - videóval

2017. augusztus 23. 16:39 | Szabó Rita

Természetvédelem, szépség, művészet és összefogás a gonosszal szemben – ez jellemzi leginkább A Bűvös Patkó című zenés mesejátékot, melynek ősbemutatója október 13-án lesz a Békéscsabai Jókai Színházban.   

Gyönyörű mese nagyszerű üzenettel és jópofa szerepekkel – ezekkel a szavakkal írta körbe Seregi Zoltán igazgató A bűvös patkót, amelynek olvasópróbáját augusztus 23-án délelőtt tartották a Jókai Szalonban. Az évad első gyermekdarabját Hedry Mária írta, az előadást Juhász Róza rendezi. A Békéscsabai Jókai Színház ősbemutatójára október 13-ától várják az óvodásokat és az általános iskola első négy osztályának tanulóit.

A Bűvös Patkó című mesejáték olvasópróbáján kiderült, hogy egy nem mindennapi előadás szórakoztatja majd a legkisebbeket Békéscsabán. A darab azon túl, hogy hemzseg a mesés és varázslatos motívumoktól, fontos és mély mondanivalója is van.

 

 

A mű írója, Herdy Mária elmondta: nagyon égető kérdését feszeget a történet, ugyanis a középpontjában a természet és a művészet védelme kapott helyet. A jó és a rossz küzdelmét mai, modern formában viszi a színpadra a rendező Juhász Róza, hogy az ifjú közönség számára még közérthetőbb legyen az előadás üzenete. A darabban kortárs zene lesz, de a koreográfia, a díszlet és a jelmez is a 21. század trendjeit tükrözik vissza majd.

A darab egy egyórás kis mese, amely gyerekeknek szól és a két pólusú világ veszélyeire próbálja felhívni a figyelmet, mindezt gyermeknyelvre lefordítva.

 

 

 

 

FEL