A Bűvös Patkó mesedarabbal nyitják a gyerekek számára az évadot

2017. október 12. 08:01 | Szabó Rita

A természetvédelem és az összefogás – ez jellemzi azt a darabot, amelyet kifejezetten a kisebbeknek szán a Békéscsabai Jókai Színház. Az évad első gyermekdarabja a klasszikus mesés motívumokra alapoz, ám a díszlet, a jelmezek, a koreográfia és a zene a 21. század divatját tükrözik. A Bűvös Patkó premierjét pénteken tartják.

Nem mindennapi előadás szórakoztatja majd a legkisebbeket Békéscsabán. A természetvédelem, a szépség, a művészet és az összefogás a gonosszal szemben – ez jellemzi leginkább A Bűvös Patkó című darabot a történet írója szerint. Hedry Mária a mű szerzője kiemelte: műve úgy elevenedik meg a színpadon, ahogy azt ő megálmodta.

– Ez egy nagyon izgalmas dolog, de nagyon nagy szerencsém van, mert Libor Kati csodálatos képi világot alkotott, pontosan olyat, amilyet én elképzeltem. Róza pedig egy olyan rendező, aki tiszteli a szöveget, és ennek kifejezetten örülök - fogalmazott Hedry Mária.

Juhász Róza a darab rendezője elárulta, hogy szerette volna a fő témát, vagyis a jó és a rossz küzdelmét úgy színpadra állítani, hogy az a gyerekek számára is közérthető legyen. Hozzátette: aprólékos és komoly próbafolyamatok előzték meg a főpróbát.

– A kollégákkal nagyon nehéz próbafolyamaton vagyunk túl, mert folyamatosan szinte mindenki a színpadon van. Elemző próba előzte meg a rendelkező próbákat, és ott a tápláléklánctól elkezdve, az állatok tulajdonságáig aprólékosan végig vettünk mindent – mondta a rendez.

Az előadás hemzseg a mesés és varázslatos motívumoktól. A darab kortárs zenével, koreográfiával és díszlettel operál, sőt, a jelmezek is a 21. század divatját tükrözik.

Szabó Lajos a Békéscsabai Jókai Színház színművésze elmesélte, hogy az előadás nagyon látványos és pontosan kidolgozott lett.

– Első perctől az utolsóig mindenki részt vesz benne. Nehéz, komoly feladat volt mindenki számára a darab, viszont a kedves közönség így egy mozgással teli, zenével, betétekkel és tánccal gazdagon tűzdelt előadást kap - jegyezte meg Szabó Lajos.

Az évad első gyermekdarabjának ősbemutatója október 13-án lesz a Békéscsabai Jókai Színházban.

 

 

 

További programok »

FEL