A köztévé kulturális csatornáján a Macskajáték

2018. május 19. 10:31 | behir

A Magyar Televízió 2017 szeptemberében rögzítette a Thália Színházban megtartott Vidéki Színházak Fesztiválján a Békéscsabai Jókai Színház Macskajáték című előadását. Az akkor készült adást május 22-én, kedden 21.15-kor sugározza az MTVA M5 kulturális csatornája.

Örkény időtlen drámája Felkai Eszter (Orbánné) és Fodor Zsóka (Giza) fantasztikus főszereplésével, Juhász Róza rendezésében beírta magát a Békéscsabai Jókai Színház legemlékezetesebb bemutatóinak sorába. Az előadásról ide kattintva olvashatja eddigi cikkeinket

Az előadásban Paula szerepét Kovács Edit, Egérkét Tarsoly Krisztina, Ilust Liszi Melinda, Cs. Bruckner Adelaidát Somfai Éva játssza. Csermlényi Viktorként Mészáros Mihályt, Józsiként Presits Tamást láthatja a közönség. A pincér és az ápolónő szerepében Nagy Róbert, illetve Jároli Helga tűnik fel. A díszletet és a jelmezeket Libor Katalin tervezte.

A Macskajáték idén már a harmadik olyan előadása a Jókai Színháznak, melyet a televízión keresztül országosan is megtekinthetnek a nézők. Az M5 a közelmúltban a Légy jó mindhalálig, valamint a Bánk bán című előadást is sugározta.

További programok »

FEL