Egyelőre díjmentes az M44-es, ismét mozdonyparádé Csabán – A hét tömören

2019. szeptember 29. 15:26 | Varga Diána

Öszeszedtük az elmúlt egy hét legolvasottabb és legérdekesebb híreit Békés megyéből.

Nyíregyházán lépett fel a Chopin kórus

A közelmúltban a Békéscsabai Magyar – Lengyel Baráti Kulturális Egyesület Chopin Kórusa Nyíregyházán lépett fel a helyi Dalárda kórus meghívására.

 

Csaknem félmilliárd forintból új ipari terület épül Medgyesegyházán

Mintegy nyolc hektáron új ipari területet alakítanak ki Medgyesegyháza belterületén - közölte a Medgyesegyházi Ipari Park Beruházó és Fejlesztő Nonprofit Kft.

 

Vonat és autó ütközött Fürjesnél kedden délelőtt

Egy két kocsiból álló személyvonattal ütközött össze egy személyautó Békéscsabán, a Fürjes tanyánál, az Orosházi utcai átjáróban. A kocsiban csak a vezetője, míg a vonaton huszonhárman utaztak, mindannyian elhagyták a járműveket. A békéscsabai hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok is a helyszínre érkeztek – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapja.

 

Elítélték a kétes eredetű hússal és lopott állatokkal üzletelő férfit

Az idős férfi lopott szarvasmarhákat és juhokat tartott, a hentesüzletében pedig bizonytalan eredetű húsokat árult Mezőberényben.

 

Januárig nem díjköteles az M44-es út használata

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint október 2-tól a közlekedők is birtokba vehetik az M44 Kondoros és Tiszakürt közötti szakaszát, amely egyelőre biztos nem lesz fizetős.

 
Gyulán rövid időre a zsinagógát és az alispáni lakot is kinyitották

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából több száz olyan épület nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, amely máskor nem, részlegesen vagy csak időlegesen látogatható. Gyulán többek között a zsinagóga és az egykori alispáni lak várta az érdeklődőket.

 

Csepregi Éva odavan Békéscsabáért

A Neoton Família Sztárjai énekesnője az együttes többi tagjához hasonlóan már nagyon készül az október 24-27. közötti Csabai Kolbászfesztiválra.

 

Szlovák művész kiállítása nyílt meg a Munkácsyban

Nagy érdeklődés övezte a Munkácsy Mihály Múzeum legújabb kiállításának megnyitóját, amelyen a világszerte elismert, szlovák Milan Lukac műveit mutatták be a békéscsabai közönségnek. A kétnyelvű megnyitón az illusztris vendégeken kívül maga a művész is jelen volt.

 

A vasutak bűvöletében: Vasútmodell kiállítás és mozdonyparádé

Élethű terepasztalokkal, vasútmodell-börzével és számos érdekességgel várja az érdeklődőket a Békéscsabán zajló Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás és Mozdonyparádé. A háromnapos rendezvény kinőtte eddigi kereteit, a szervezők ezúttal három helyszínen készülnek programokkal, harminchárom kiállítóval.

 

Príma díjas a Bárka, a „Leg a láb” művészeti iskola és az Erkel Vegyeskar

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Békés Megyei Szervezete pénteken este tizennegyedik alkalommal rendezte meg színes műsorokkal tarkított Príma díjátadó gálaestjét. Megyei Príma díjat kapott a Bárka szerkesztősége, a „Leg a láb” művészeti iskola és az Erkel Vegyeskar. Az est házigazdája Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei elnöke volt.

 

További programok »

FEL