Csaknem félmilliárd forintból új ipari terület épül Medgyesegyházán

2019. szeptember 24. 15:59 | behir

Mintegy nyolc hektáron új ipari területet alakítanak ki Medgyesegyháza belterületén - közölte a Medgyesegyházi Ipari Park Beruházó és Fejlesztő Nonprofit Kft.

Az Európai Unió 450 millió forintos vissza nem térítendő forrás segítségével az önkormányzat tulajdonában álló területen kiépítik a leendő ipari park alapinfrastruktúráját, a víz-, szennyvíz-, a gáz- és a villanyhálózatot, valamint a terület megközelítését segítő utat, parkolót létesítenek - mondta Nagy Béla, a város független polgármestere.

A tervek szerint jövő nyárra elkészülő beruházás hozzájárul az ipari területre betelepülni szándékozó cégek telephelyeinek a fejlesztéséhez, azok elérhetőségének a javításához, továbbá megyei szintű gazdaságélénkítő, munkahelyteremtő hatást is kifejt - tette hozzá.

A polgármester megjegyezte: eddigi értesülései szerint 3-4 cég mutat komoly érdeklődést a fejlesztés kapcsán, ám ez még változhat a kivitelezés során.

Forrás: MTI

Gazdaság

A háztartási munka már online is bejelenthető a NAV-nál

Új szolgáltatással bővült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű, webes alkalmazása, az ONYA. Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás ezentúl a háztartási munkát végzők bejelentésére is alkalmas, amivel tovább egyszerűsödik a háztartási munka adminisztrációja is.
2021. január 27. 15:22
FEL