Januárig nem díjköteles az M44-es út használata

2019. szeptember 25. 15:04 | Sipos Gábor

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint október 2-tól a közlekedők is birtokba vehetik az M44 Kondoros és Tiszakürt közötti szakaszát.

A társaság kommunikációs igazgatója kérdésünkre megerősítette, hogy a 61 kilométeres új gyorsforgalmi útvonalat az előre kitűzött időpontban, október 2-án helyezik forgalomba. Hideg András a szakaszt érintő díjkötelességgel kapcsolatban azt válaszolta, hogy a szabályozói gyakorlat szerint az újonnan forgalomba helyezett autópályák, autóutak az átadás évében a személyautók számára díjmentesen használhatóak. Hozzátette: a fizetőssé tétel további feltétele, hogy a szakasz közvetlenül kapcsolódjon a már meglévő gyorsforgalmi hálózathoz. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint tehát ebben az évben a személyautót használóknak még biztosan nem kell fizetni a Kondoros – Tiszakürt közötti gyorsforgalmi út használatáért.

További programok »

Itthon

Forgalomkorlátozások a Szarvasi úton – jó ütemben halad a kerékpárút építése

Békéscsaba önkormányzata a komplex, három fejlesztési elemből álló beruházást a „Békéscsabán, a Szarvasi úton kerékpárút, az Ipari úton és a Tevan Andor utcában gyalog- és kerékpárút, közvilágítás, valamint a Szabolcs utcában kerékpárforgalmi létesítmény létesítése” című, projektben készíti el 930 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.
2020. július 5. 19:39
FEL