Januárig nem díjköteles az M44-es út használata

2019. szeptember 25. 15:04 | Sipos Gábor

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint október 2-tól a közlekedők is birtokba vehetik az M44 Kondoros és Tiszakürt közötti szakaszát.

A társaság kommunikációs igazgatója kérdésünkre megerősítette, hogy a 61 kilométeres új gyorsforgalmi útvonalat az előre kitűzött időpontban, október 2-án helyezik forgalomba. Hideg András a szakaszt érintő díjkötelességgel kapcsolatban azt válaszolta, hogy a szabályozói gyakorlat szerint az újonnan forgalomba helyezett autópályák, autóutak az átadás évében a személyautók számára díjmentesen használhatóak. Hozzátette: a fizetőssé tétel további feltétele, hogy a szakasz közvetlenül kapcsolódjon a már meglévő gyorsforgalmi hálózathoz. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint tehát ebben az évben a személyautót használóknak még biztosan nem kell fizetni a Kondoros – Tiszakürt közötti gyorsforgalmi út használatáért.

További programok »

Itthon

Átszervezik a szarvasi agrárkart, már nem hirdetnek új képzéseket

Öntözési és vízgazdálkodási intézetként működik tovább a Szent István Egyetem (SZIE) szarvasi telephelyű agrár- és gazdaságtudományi kara, feladata a kutatás és a továbbképzések szervezése lesz, graduális képzést a 2020-2021-es tanévben már nem indítanak - tájékoztatta csütörtökön az egyetem az MTI-t.
10:12
FEL