Edzőváltás ide vagy oda, a játékosok pozitívak és bíznak a vasárnapi győzelemben

2020. szeptember 12. 16:34 | Hidvégi Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre a veretlenség megőrzéséért és az első hazai győzelméért játszik a hétvégi kelet-magyarországi rangadón a labdarúgó NB II-ben. A csapat életében nagy változás történt a héten, mivel Schindler Szabolcs vezetőedző távozott és a Vasas szakvezetője lett. A játékosok előre tekintenek és teljes erőbedobással a Nyíregyháza együttesére koncentrálnak.

A Békéscsaba 1912 Előrénél két nagy változás történt a héten, hiszen a jobbhátvéd Szalai Dániel és az eddigi vezetőedző is távozott a csapattól. Schindler Szabolcs a Vasas szakvezetője lett, miután a klub és a tréner is elfogadta az ajánlatot. A játékosok az edzőváltás ellenére ugyanúgy készülnek, mint eddig.

– Reméljük, hogy sehogy se befolyásol minket és ugyanúgy jól szerepel majd a csapat, mint eddig. Ugyanazt a munkát csináljuk, mint eddig. Reméljük jól sülünk ki belőle. Az ellenfelünknek jó támadóik vannak, fürgék nehéz dolgunk lesz hátul – mondta kérdésünkre Farkas Márk, a Békéscsaba védője.

A lilákat a mérkőzéseken átmenetileg Pásztor József szakmai vezető segítségével Brlázs Gábor irányítja, aki eddig asszisztens edzőként dolgozott az NB II-es együttesnél, illetve a második csapat vezetőedzőjeként ténykedik.

– Nem biztos, hogy feltétlenül jól jött nekünk a válogatott szünet, mert egy jó periódusban voltunk. Veretlen még a csapat, jó pozíciót foglal el a tabellán is. Majd a mérkőzés után tudom megmondani, hogy jól jött-e a szünet vagy sem. Annyi biztos, hogy a sérülteknek mindenképp, mert jó állapotba tudtak kerülni és van, aki fel is épült ez idő alatt – fogalmazott Brlázs Gábor.

 

 

 

A Nyíregyháza Spartacus FC a negyedik, míg a Békéscsaba az ötödik helyen áll az NB II-ben. A nyírségiek már kétszer kikaptak a pontvadászatban, ezzel szemben az Előre továbbra is veretlen, de hazai pályán még nem nyert. A Nyíregyháza mérlege 4 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség, míg a viharsarkiak neve mellett 3 diadal és 4 döntetlen áll.

– Nagy változások nem lesznek, de bízok benne, hogy a csapat jó teljesítményt nyújt majd és le tudjuk győzni a Nyíregyházát. Ez nem lesz egyszerű, mert hasonló játékerőt képviselnek, egyszerű, ám agresszív futballt játszanak. Összesen csak három gólt kaptak a nyíregyháziak, ami azt jelenti, hogy nem nyílnak ki. Nagyon nehéz ellenük játszani, hátul jól fejelő játékosaik vannak, de remélem, hogy most már előre való játékban erősödtünk. Ha mindenki csak a nyolcvan, kilencven százalékát nyújtja annak, amit tud, akkor biztos vagyok benne, hogy megszerezzük a három pontot – hangsúlyozta Pásztor József, a Békéscsaba 1912 Előre szakmai vezetője.

A Békéscsaba vasárnap 17 órától lép pályára a Nyíregyháza ellen a Kórház utcai stadionban a másodosztály nyolcadik fordulójában. A találkozót hétfőn 21 órától a 7.TV felvételről közvetíti.

 

Galéria

 

További programok »

Sport

FEL