Disznókörömből itták a pálinkát a disznóvágás bemutatón

2023. október 19. 18:40 | Csiffáry Zsuzsanna

A 26. Csabai Kolbászfesztivál részeként a tradicionális disznóvágás bemutatóra is sort kerítettek. A Csabai Kolbász Klub Egyesület ismét egy 150 kilós sertést dolgozott fel. A kilátogatók a hagyományos, paraszti feldolgozói munkafolyamatot követhették végig.

A 26. Csabai Kolbászfesztivál részeként a Csabai Kolbász Klub Egyesület feldolgozott egy másfél mázsás malacot, standjuknál helyben lehetett fogyasztani a hagyományos paraszti ételeket. Korim Valéria, az egyesület ügyvezetője ismertette, hogy a szerevezet 25 évvel ezelőtt alakult és a kezdetektől fogva részt vesznek a Csabai Kolbászfesztiválon. 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

– Két nappal ezelőtt költöztünk ki a fesztivál helyszínére, de már több hete beosztottuk, hogy kinek mi lesz a feladata, illetve milyen ételeket készítsünk a vendégeknek – fogalmazott Korim Valéria, aki hozzátette, hogy a disznóvágás-bemutatón harmincan, a fesztivál egésze során pedig hetvenen vesznek részt. 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

A klub konferansziéja ételtörténeteket és szokásokat mesélt a jelenlévőknek. 

Juhászné Varga Borbála a Csabai Kolbász Klub Egyesület tagja elmondta, hogy a nap folyamán ő felelt a sertés feldolgozásáért. Az egyesület oszlopos tagja 2019-ben a 22. Csabai Kolbászfesztivál nemzetközi szárazkolbászversenyének kolbászkirálynője címet nyerte el. A dísznóvágáson a sertés körmébe töltöttek pálinkát, amellyel mindenkit megkínáltak. Az eseményen több százan megfordultak, több korosztály is képviseltette magát a látványosságon. 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

További programok »

Itthon

Agrárminisztérium: Közös kötelesség az erdők fenntartása

Magyarország elkötelezett az érzékeny erdei ökoszisztémák megőrzésében és hosszú távú fenntartásában - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a FAO Erdészeti Bizottságának (COFO) 27. ülésszakán hétfőn Rómában a szaktárca közleménye szerint.
2024. július 22. 18:53
FEL