A 26. Csabai Kolbászfesztivál részeként a Csabai Kolbász Klub Egyesület feldolgozott egy másfél mázsás malacot, standjuknál helyben lehetett fogyasztani a hagyományos paraszti ételeket. Korim Valéria, az egyesület ügyvezetője ismertette, hogy a szerevezet 25 évvel ezelőtt alakult és a kezdetektől fogva részt vesznek a Csabai Kolbászfesztiválon.
– Két nappal ezelőtt költöztünk ki a fesztivál helyszínére, de már több hete beosztottuk, hogy kinek mi lesz a feladata, illetve milyen ételeket készítsünk a vendégeknek – fogalmazott Korim Valéria, aki hozzátette, hogy a disznóvágás-bemutatón harmincan, a fesztivál egésze során pedig hetvenen vesznek részt.
A klub konferansziéja ételtörténeteket és szokásokat mesélt a jelenlévőknek.
Juhászné Varga Borbála a Csabai Kolbász Klub Egyesület tagja elmondta, hogy a nap folyamán ő felelt a sertés feldolgozásáért. Az egyesület oszlopos tagja 2019-ben a 22. Csabai Kolbászfesztivál nemzetközi szárazkolbászversenyének kolbászkirálynője címet nyerte el. A dísznóvágáson a sertés körmébe töltöttek pálinkát, amellyel mindenkit megkínáltak. Az eseményen több százan megfordultak, több korosztály is képviseltette magát a látványosságon.