A töltött káposzta főzőversennyel, a mangalica kolbászgyúró versennyel és disznóvágás bemutatóval zárultak vasárnap délelőtt a 27. Csabai Kolbászfesztivál gasztronómiai kalandozásai. A hangulatra az utolsó nap sem lehetett panasz, mindenki szívvel-lélekkel készítette akár a töltött káposztát, akár a kolbászt.
A 26. Csabai Kolbászfesztivál részeként a tradicionális disznóvágás bemutatóra is sort kerítettek. A Csabai Kolbász Klub Egyesület ismét egy 150 kilós sertést dolgozott fel. A kilátogatók a hagyományos, paraszti feldolgozói munkafolyamatot követhették végig.
A tradíciók fontosságára hívta fel a figyelmet a Csabai Kolbászklub csapata szombaton délelőtt. A bemutatón az elejétől a végéig láthatták az érdeklődők, hogy mi a menete a disznóvágásnak. Később kezdetét vette a Nemzetközi szárazkolbász verseny, amelyen a harminc tagból álló zsűri több szempontot vett figyelembe.